Здравейте , тази пролет ще започвам ремонт на приземен етаж около 1м вкопан в земята , дебелина на зида около 50см камък . В момента са мази , има някаква замаска която ще изкъртя тъй като трябва да изкопая още около 20см за да достигна ниво от готов под до таван 2.40м . Намеренията са ми да го направя на кухня , баня и трепезария . Общо са 3 стаи/мази около 50м2 . Искам да го направя да се отоплява с подово . Пускам темата за да събера мнения и вашите виждания как би било по-удачно , с ел.подово , водно с газ или термопомпа въздух-вода . За сега съм установил , че ако е водно на газ , единствения плюс е постоянно топлата вода и готвенето , но идея си нямам от към сметките на края на месеца , ако е с термопомпа ще си ми трябва бойлер на ток , ако е всичко на ток идея си нямам . 1ви етаж грея с 2 климатика Toshiba ras-b10g3kvsg-e и най-високата ми сметка за ток до сега е 366лв. за месец Декември . Това включва бойлер 2кВч който в момента е в мазата , пералня , сушилня , хладилник . Къщата е старо строителство , не изолирана , 25см тухла 1ца , със сменена дограма и вата на таваните на стаите .
50 m2 ако е с Термопомпа ще трябва да е направи сам, защото оригиналните ще са ти големи.
Според мен на газ ще е по скъпо, отделно пак наи-малките котли са около 14 кВт, което ще ти е много голямо.