може ли да ми обясни някой какъв е принципът на отопление с метан? благодаря! 

Аз имам познат който се отплява отоплчва двуетажна къща на метан, около 200кв.м. До него няма казопровод, а е сключил договор с  фирма за доставка на метан, Карат му ботилките не 3-4 дена и му ги сменят и един път в месеца минава инкасатор и му засича разходомера.За този отоплителен сезон до сега е израсходвал 2500кг метан като цената му е 1,10-1,20лв/кг отделно депозита за ботилките е 4000лв и отделно самоте котле + допълнително ток за нагревателите за самите газосъдържатели. А иначе е използвано инсталацията от старото локално парно ( дърва и водна риза ). с две думи много е хубаво защото не те интересува нищо, прибираш се и топло и не се занимаваш с парно, но и цената е сериозна
 Аз имам познат който се отплява отоплчва двуетажна къща на метан, около 200кв.м. До него няма казопровод, а е сключил договор с  фирма за доставка на метан, Карат му ботилките не 3-4 дена и му ги сменят и един път в месеца минава инкасатор и му засича разходомера.За този отоплителен сезон до сега е израсходвал 2500кг метан като цената му е 1,10-1,20лв/кг отделно депозита за ботилките е 4000лв и отделно самоте котле + допълнително ток за нагревателите за самите газосъдържатели. А иначе е използвано инсталацията от старото локално парно ( дърва и водна риза ). с две думи много е хубаво защото не те интересува нищо, прибираш се и топло и не се занимаваш с парно, но и цената е сериозна  дано да съм бил от полза
 дано да съм бил от полза 
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: