• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
faiskoto - специалист
може ли да ми обясни някой какъв е принципът на отопление с метан? благодаря! :?
rusev - специалист
В спалнята или по принцип. :-D
rusev - специалист
Моля, оторизираните за това лица да преместят темата където й е мястото.
XpacTa - специалист
Еми метан си се ползва за синоним на природен газ, демек газификацията, която е толкова модерна в последните пет години. Отоплението се получава чрез изгаряне на газа, като при този процес се отделя енергия... и въобще какви глупости се опитвам да пиша и аз. По принцип се отива във фирма за газификация, те ти правят проект, плащаш си и ти го изпълняват. От там нататък не те интересува.
kabel4e - специалист
А знае ли някой дали мога да ползвам инсталацията изградена за локално парно на дърва (имам предвид радиаторите и тръбите) и да си сложа котел на природен газ? Има ли вариант да си преправя котела за природен газ? Знам, че за нафта може. Слагала се някаква приставка на вратата. Котела ми е ROCA.
rendo - специалист
Отговор - Да може но не да приспосубиш текущиия ти котел а да купиш нов

Според зависи от обема на къщата (не колко кв/м ти е а колко е кубатурата на парната инсталация) се определя цената ....

Идеята е следната да се направи Газифициране на сградата/къщата за за което е нужно в близост да минава газфифиционната мрежа на някой от доставчиците за домашни нужди след което на вече съществуващата парна инсталация се закача въпросния котел и газ към него и си седите и си се кефите у вас .

ОБАЧЕ - ако нямаш газифиционна мрежа - няма смисъл да се слага такъв котел тъй като ще има да влачите газ с бутилките не кой знае колко по малко от въглищата тъй като ако отопляваш цяла къща на газ една бутилка ще свърши за 1-2 вечери
kabel4e - специалист
Благодаря ти Rendo. Това ме интересуваше тъй като имам действащо парно на дърва, а се очаквам че 2009г. ще ни газифицират, та да знам какво да правя.
theurgist - специалист
здравейте :) Аз имам познат който се отплява отоплчва двуетажна къща на метан, около 200кв.м. До него няма казопровод, а е сключил договор с фирма за доставка на метан, Карат му ботилките не 3-4 дена и му ги сменят и един път в месеца минава инкасатор и му засича разходомера.За този отоплителен сезон до сега е израсходвал 2500кг метан като цената му е 1,10-1,20лв/кг отделно депозита за ботилките е 4000лв и отделно самоте котле + допълнително ток за нагревателите за самите газосъдържатели. А иначе е използвано инсталацията от старото локално парно ( дърва и водна риза ). с две думи много е хубаво защото не те интересува нищо, прибираш се и топло и не се занимаваш с парно, но и цената е сериозна :) дано да съм бил от полза :)
fbr - майстор
theurgist написа:
метан като цената му е 1,10-1,20лв/кг
Тук има някаква грешка,или килограмите не са килограми или нещо друго недоразбрано има.
  • 1
  • 2

Тема "отопление с метан!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: