Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
пон дек 07, 2020 11:16 amjoomlla написа:
... защо не могат да разберат за повреди след 110 Киловолта (именно в населените места, а трябва да им звъним)...
Въпроса не е пълен. Колко и къде след 110kV - 20kV , 0,4kV ???
Как разбрахте че те не са разбрали?
:partyman:
valentino76bs - майстор
пон дек 07, 2020 10:58 amnikel написа:
пон дек 07, 2020 10:26 amvalentino76bs написа:
пон дек 07, 2020 10:13 amnikel написа:
"Защо никой не ме пита дали ме дразни ШУМА от трафопоста им на 100 метра от имота ми."
Въпрос:
Колко точно киловата е двигателя в трафопоста че да те дразни шума?
И що пък трябва да е двигател за да ръмжи?
Явно не си чувал един траф каква хармоника може да бъде.
Чувал съм толкова колкото всички вие не сте чували. 34 години това работих.Обслужвахме 510 ТП с по еди и два трансформатора.
Новите трансформатори са почти безшумни.На 3 до 5 метра от ТП не се чува шум.
Оп извинявам се ......от 100 метра наистина трябва да е двигател и то голям.
joomlla - специалист
"Interests:да
мечтая :
)Occupation:ел. техник -

От всички коментари... Точно това ли Ви беше най-интересно. Благодаря.

[/quote]
[/quote]

ПП.
Моля да спрем коментарите по този пост. Направих си труда след публикацията на "Хидразин" когото много уважавам от темите му в раздел "отопление" да помоля фирма занимаща се с ел. изграждане и информация от сайта на електроразпределителното дружество да конкретизирам необходимите документи за присъединяване към електропреносната система.
1. Въпрос е статута на сградата (новоизграждаща се сграда или съществуваща)
При мен е съществуваща сграда с преустройство от преди 20 г. (1999г.) Докуметите са изработени от екип на архитектурно дружество, одобрени са от Общинска администрация и РДНСК.
Проблема (ако може да се нарече проблем) е че новите обекти в съществуващата сграда след преустройството не са в отделни папки по съответните раздели. За мен това е "подигравка". Дали в заглавието в едно изречение пише "преустройство на .........съществуваща сграда в ......обект1, ..........обект2 и .......обект 3" или всичко това е в отделни папки ........обект 1 и ...................
Да конкретизирам ако някой друг реши да мине по тази процедура (аз бях до тук):
1. Документ за собственост;
2. Ако собствениците са повече от един (примерно съпруг и съпруга) нотариално съгласие за откриване на партида от единия съсобственик (Защо да не може молбата или искането да се подпише от двамата съсобственици?)
3. Скица за сградата
4. Ел част от работния проект (или становище...)
Това е. Успех и здраве на всички.

1.
kr1100 - майстор
Може да се каже , че си минал тънко по процедурата. Тъй като сградата е стара , ако са се заяли ще са те "ориентирали" към осъвременяване на проекта за ел. инсталация / с др. думи нов проект/.
Ако ти е интересно защо - на лични ще ти отговор.
valentino76bs - майстор
пон дек 07, 2020 7:38 pmjoomlla написа:
"Interests:да
мечтая :
)Occupation:ел. техник -

От всички коментари... Точно това ли Ви беше най-интересно. Благодаря.
[/quote]

ПП.
Моля да спрем коментарите по този пост. Направих си труда след публикацията на "Хидразин" когото много уважавам от темите му в раздел "отопление" да помоля фирма занимаща се с ел. изграждане и информация от сайта на електроразпределителното дружество да конкретизирам необходимите документи за присъединяване към електропреносната система.
1. Въпрос е статута на сградата (новоизграждаща се сграда или съществуваща)
При мен е съществуваща сграда с преустройство от преди 20 г. (1999г.) Докуметите са изработени от екип на архитектурно дружество, одобрени са от Общинска администрация и РДНСК.
Проблема (ако може да се нарече проблем) е че новите обекти в съществуващата сграда след преустройството не са в отделни папки по съответните раздели. За мен това е "подигравка". Дали в заглавието в едно изречение пише "преустройство на .........съществуваща сграда в ......обект1, ..........обект2 и .......обект 3" или всичко това е в отделни папки ........обект 1 и ...................
Да конкретизирам ако някой друг реши да мине по тази процедура (аз бях до тук):
1. Документ за собственост;
2. Ако собствениците са повече от един (примерно съпруг и съпруга) нотариално съгласие за откриване на партида от единия съсобственик (Защо да не може молбата или искането да се подпише от двамата съсобственици?)
3. Скица за сградата
4. Ел част от работния проект (или становище...)
Това е. Успех и здраве на всички.

1.
[/quote]
Mа ти ревеш като ощипана мома...и се правиш на жертва.Иначе като събирате наемите ви е хубаво нали?
joomlla - специалист
Ти сериозно ли си вярваш? Писах "появи се наемател". Родителите ми се пенсионираха. Помещението остана без дейност. Едно семейство прояви желание да го използва помещението за кафе-аператив. Това е. От къде тая омраза. Извиних се, че съм избързал, извиних се че съм отнел времето на съфорумците, извиних се на служителя от ЕВН, отказах се от процедурата.... Сега да изтрия всички постове ли? Остани си със здраве.
joomlla - специалист
пон дек 07, 2020 8:12 pmkr1100 написа:
Може да се каже , че си минал тънко по процедурата. Тъй като сградата е стара , ако са се заяли ще са те "ориентирали" към осъвременяване на проекта за ел. инсталация / с др. думи нов проект/.
Ако ти е интересно защо - на лични ще ти отговор.
Благодаря ти. Няма нужда. Бъди жив и здрав. Успех.

Тема "Одисея "Нова партида за електромер..."" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: