• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
нед яну 05, 2025 7:16 pmsvetla_nka8305 написа:
нед яну 05, 2025 6:27 pmaleksnp написа:
Не е нормално. С такъв бойлер сме. Влизам, след жената и остава още топла вода, след мен. За колко време ще загрее, зависи от температурата на водата.
А чертичката минава ли ви средата на червеното или седи като при мен?
Този термометър е ориентировъчен, както вече писа някой. Ако беше показателен за температурата щеше да е разграфен в градуси.
svetla_nka8305 - помощник
нед яну 05, 2025 6:31 pmzz_stefanov написа:
Това с бързо свършва е много относително.
Зависи от човека и от душа.
Ние в банята нямаме отопление и зимата даже по бързо ни свършва. :)
Така е спор няма. У дома Елдом такъв,но стар модел над 10 години се къпем без проблем две жени. И в душа не е е проблем, питаха ме вече. Сега пак източих водата докато не потече ледена. Изключи за 1ч и 55 м. Утре ще отида в магазина. Благодаря
iliya_i - майстор
нед яну 05, 2025 7:02 pmChefo77 написа:
нед яну 05, 2025 6:29 pmiliya_i написа:
нед яну 05, 2025 5:37 pmChefo77 написа:

Не съм съгласен. Малко над час му е необходим, 110 минути са много.
Чефо, пиша по спомен. Преди го пишеше в инструкциите. Сега са го махнали.
Но факта, че загрява толкова време означава, че загрява нормално, а не че недозагрява водата.

https://boileri-bg.com/bg/boyler-eldom- ... n/p36.html
Обем [l] 80
Емайлиран водосъдържател
Мощност [W] 3000
Напрежение [V] 220-230
Номинално налягане [MPa] 0.6
Време за загряване с електричество от 12° до 65°C [h] 1.68
Топлинни загуби [kWh/24h] 1.18
Диаметър на тръбите (ВиК) 1/2"
Размери на водонагревателя - Диаметър х Височина [mm] 385x1060
Вертикален монтаж
Тегло бруто [kg] 26
Да, виждам какво пише в сайта - но и предишния, и сегашния ни бойлер на Елдом 80/3 вертикален, загряват за под час и 10 минути, по спомен час и 8 минути. Коментирали сме го с други с такива бойлери, съвпадаше с техните данни. Освен ако сухите нагреватели не променят драстично загряването, няма логика да се получава такава разлика.
Зависи от изходната и крайната температури. Но пак казвам - по-дългото време не означава недозагряване, а точно обратното.
Сухите нагреватели са 2.4 kW, но са малко по-скъпи.
Последна промяна от iliya_i на нед яну 05, 2025 7:30 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Не знам къде видяхте, че бойлера е 3кв? Съвсем спокойно може да е 2кв и тогава времето за загряване е супер. А този термометър с точките е абсолютна глупост. Отзад зад него има една пружина която опира в балона на бойлера. Да де, но ако не е перфектно зачистено мястото на контакта от изолацията показва каквото си иска. изобщо не го гледайте. По него се съди, че загрява, но колко :?
Chefo77 - майстор
Аз контрирам Илийката, не зная колко киловата е на дамата. За 2 киловата е ОК. Но пак не е нормално да свършва бързо, щерката стои по 15-20 минути (че и повече) на доволно топла вода...
hidrazin - майстор
Абе то ясно че термометъра е ориентировъчен ама чак пък толкоз и то при нов бойлер?
Дори само това да е си е основание за търсене на гаранция.
По принцип при нормално загрял бойлер трябва да е някъде в тоя обхват.
Айде +/- една точка, ама чак да не мръдне поне до вертикално положение...

Прикачен файл:
Елдом.png

:partyman:
Бойлер, затоплен от 12 до 72 градуса, за обявените 115 минути, отговаря на нагревател 3000 вата, като консумираната електроенергия е 5582.4Wh.
Да се имат предвид загубите на енергия!
brum - майстор
нед яну 05, 2025 3:38 pmsvetla_nka8305 написа:
На максимално завъртяно копчето бойлера изключва за 1 ч. и 50 Мин.
След къпане за колко време изключва? Ако тези час и 50 минути са след къпане на бойлера нищо му няма. Ако обаче след къпане загрява за да кажем 30 минути, то проблема е в бойлера и ще трябва да си ползвате гаранцията за да го оправят.
valentino76bs - майстор
нед яну 05, 2025 3:38 pmsvetla_nka8305 написа:
Здравейте! Купихме нов вертикален бойлер на Елдом. Понеже сме на квартира решихме да купим по евтин на марката за 330 лв. Монтира ни го специалист, не сме ние. После викнахме човек, който да оправи водата, смени някои неща и така. На максимално завъртяно копчето бойлера изключва за 1 ч. и 50 Мин. Водата свършва много бързо, никакъв шанс да се изкъпят двама човека. Индикатора за топлата вода е с точки. Стрелката стига между втората и третата точка, тоест дори не стига средата на червеното. Това нормално ли е или да търся техник?
Има някакъв проблем.Извикайте техник на фирмата ще го хване бързо.Проблемите с термометрите на нов бойлер елдом са ми били по малък от процент!
iliya_i - майстор
От къпане до къпане има разлика.
Бях написал:
нед яну 05, 2025 4:09 pmiliya_i написа:
.... да отчетете показанието на водомера преди и след къпане (вкл. червените цифрички).
Ама.... мерим само време на загряване, но не и време за къпане и изразходена вода.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Проблем с нов бойлер Елдом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: