Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
нед яну 19, 2025 5:19 amDMN написа:
съб яну 18, 2025 10:50 pmGeorgi_77 написа:
бойлера е ЕЛДОМ WV08039A ако има значение

По тази схема би трябвало да е свързан тогава:

2025-01-19_051611.jpg

2025-01-19_051643.jpg

Т.е. ако всичко е правилно свързано, ключът не трябва да свети когато терморегулаторът е изключил.
Ако е със светеща врътка на терморегулатора е по схема 13
Ключа свети непрекъснато, а гаси светлината на врътката.

А според сайта на производитела 8039 е без светеща врътка. 8039А със светеща. Една буква и 10 лева разлика.

Прикачен файл

бойлер.jpg
Последна промяна от iliya_i на нед яну 19, 2025 9:22 am, променено общо 2 пъти.
kozl - майстор
съб яну 18, 2025 9:54 pmGeorgi_77 написа:
Проблема тук е друг, казаха че може да е заради разменени фаза и нула, но след размяната им пак си свети ключа
съб яну 18, 2025 10:50 pmGeorgi_77 написа:
Ето питаш ме дали съм го занулил, и точно тука е разковничето, обади ми се специалист от сервиз за бойлери и каза че няма нужда от зануляване, понеже бойлера е нов и сега новите бойлери стандартно са си занулени така че каза ми само фазата и нулата да свържа и това е, и понеже знам че на старите бойлери винаги гаснеше ключа като изключи терморелето тоест като загрее, а пък сега ключа свети постоянно и затова се притеснявам да не би нещо да не е наред, бойлера е ЕЛДОМ WV08039A ако има значение
Това е некъв майтап, ама на гол гъ3 си е направо е6ане .... #-o
Качи снимки на свързаното, че от твоите обяснения #-o
Последна промяна от kozl на нед яну 19, 2025 9:30 am, променено общо 1 път.
Николов Н. - специалист
На сина ми бойлера е 80л. Елдом, на около година. Индикатора е само в ключа. След като загрее не загасва. Такава е схемата. Вътре има проводник между корпуса и входната клема означена с "N". Така,че ако се внимава при свързването на фазата и нулата ,няма проблем. Недомислието е ,че ключа / светещ / е отдолу и че няма индикация за изключил работен термостат.
gogo7777 - майстор
Ключа е механичен елемент предназначен да включва/изключва уреда от мрежата (вероятно е обозначен 1/0 или др.). Прилежащата му лампа индикира само това. От това следва, че той трябва да е в началото на схемата, а не в края. Показаните схеми са плод на недомислие. Така мисля аз.
Индикацията за загрят бойлер се прави елементарно с друг светещ елемент. Струва 50 стотинки. :-D
Николов Н. - специалист
Монтирал съм 2бр. глим лампи - едната след ключа/ индицира подаване на напрежение към бойлера /, втората след работния и предпазния термостат / индицира работата им/. За сега са изведени от вън с проводници,защото бойлера е гаранционен.
kozl - майстор
нед яну 19, 2025 9:54 amgogo7777 написа:
Ключа е механичен елемент предназначен да включва/изключва уреда от мрежата (вероятно е обозначен 1/0 или др.). Прилежащата му лампа индикира само това. От това следва, че той трябва да е в началото на схемата, а не в края. Показаните схеми са плод на недомислие. Така мисля аз.
Индикацията за загрят бойлер се прави елементарно с друг светещ елемент. Струва 50 стотинки. :-D
На 20+г. елдомски бойлер 2 пъти му сменях ключа, че се разтапяше и контактите не контактуваха. Не помня кога светеше ключа
На 3 път го шунтирах и стана постоянно включен и постоянно светещ като е включен от бойлерното табло в стената на коридора.

Тема "Индикаторът на бойлера свети непрекъснато" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: