Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
съб фев 08, 2025 8:09 amkozl написа:
Представи си вграждане на котлон в плот от камък "по нулата". Т.е. повърхността на котлона съвпада с повърхността на кухненския плот. По инструкция се прави вертикална фуга към 3 мм м-у котлона и камъка, а под нея е хоризонталната, в която е уплътнителната лента.
Тази вертикална фуга с какво се уплътнява :roll:
То след като се напатиш веднаъж с такова изпълнение, усетиш красотата и недостатъците, дали пак ще се решиш на същото :?
Сериозно ли сте се хванали да вграждате тоя китаец Gorenje по този начин. А утре когато се издъни безвъзвратно какво ще сложите в този отвор?
kozl - майстор
съб фев 08, 2025 8:22 amESPACE написа:
съб фев 08, 2025 8:09 amkozl написа:
Представи си вграждане на котлон в плот от камък "по нулата". Т.е. повърхността на котлона съвпада с повърхността на кухненския плот. По инструкция се прави вертикална фуга към 3 мм м-у котлона и камъка, а под нея е хоризонталната, в която е уплътнителната лента.
Тази вертикална фуга с какво се уплътнява :roll:
То след като се напатиш веднаъж с такова изпълнение, усетиш красотата и недостатъците, дали пак ще се решиш на същото :?
Сериозно ли сте се хванали да вграждате тоя китаец Gorenje по този начин. А утре когато се издъни безвъзвратно какво ще сложите в този отвор?
Следиш ли изповедта ми?
пет фев 07, 2025 8:46 amkozl написа:
пет фев 07, 2025 8:39 ammiliad написа:
В кашоните с уредите слагат по 7-10 книжки с инструкции за монтаж и употреба на уреда.
Четете и ги спазвайте, хората са го измислили вече.
Не бъди сигурен в това :wink:
Напатих се с четене на книжката за плот Горение и вграждане в камък по нулата.
Тука в представителството на Горение ми натякнаха, че котлона изобщо не бил за такова вграждане и т.н.
А иначе дадох инструкцията от кашона на котлона на каменарите и те направиха плота на кухнята по чертежа от инструкцията и
ПРОБЛЕМИТЕ ЗАВАЛЯХА #-o
Каменарите ме навиха на вграждане "по нулата", защото го имаше по инструкция. Каменарите бяха 96% перфектни. 4%, ама може и да са повече :? , е защото се изложиха с монтажа, понеже бързаха да лепнат плота и гърба от камък в един ден. Въпреки, че бях хванал с планки долните шкафове в стената, докато слагаха гърба разместиха плота барбар с шкафовете. Чак планките се покривиха. Последва борба за наместване почити успешна, защото едни 5 мм яко им се опънаха и така ми оставиха луфтец, който требеше след това да го закривам некси, та се наложи да поръчам и нов шкаф от горния ред с 5 мм по-дълъг
После аз трябваше да монтирам плота с котлоните и се почна :x :axe:

Ако знаех всичко това което узнах .... :finga: на такъв монтаж :finga: (виж подписа долу)
Те за това предупредих по-рано в темата - НЕ ВЕРВАЙТЕ НА ИНСТРУКЦИИТЕ.

Епилог:
След приключението, котлона "по нулата" все още се ползва.
Рекох да споделя с каменарите за дертовете си и най-вече за това, което ми съобщиха от представителството на Горение, че не трябва да се следват инструкциите, защото плота не е за такъв монтаж, а каменарите ме изгледаха кръвожадно, оти си мислеха, че съм за рекламация, понеже те ме подведоха с тази красота. А че е готино - готино е като за рекклама, даже и повече [-(
Е дами и най-вече господа, само споделям неволите си, пък избора винаги си е ваш :wink:
BeTaTesTeR - специалист
Леле не мажете със силикон, после ако трябва да го върнете по гаранция целия котлон омазан със силикон.
Тъкмо тази неделя и аз монтирах такъв котлон, в книжката изрично си пишеше да не се маже със силикон. По периферията на самия котлон имаше някакво рехаво дунапренче, което не ми вдъхна доверие и сложих такава уплътнителна лента. При нужда лесно се отлепва, не оставя следи, чиста работа, стана много добре. Остана малка фуга между котлона и плота, но отдолу котлона идва с едни скоби, които се завинтват за плота и с тях като го пристегнах се уплътни много добре, с водоструйка да пръскаш съм сигурен, че няма да пропусне.

Tesa уплътнител гумен 6м Е Профил
zz_stefanov - майстор
Като имаш скоби ОК.
На селския и аз имам скоби, и силиконирах на тънко само фугата. Реално котлонът там не е залепен. Варненския обаче е залепен.
Ще го мисля после.
hidrazin - майстор
Бах ти и проблемите с тъп индукционен котлон.
Имам такъв "мобилен" и го използвам за неща които нямат нищо общо с готвене и храна.
Даже и бегли мисли нямам да си вкарам такова нещо в кухнята.
:partyman:
P.S. Да, знам какво ще ревнат някои. :)
Няма смисъл. Вече е обсъждано тук и аз няма да си променя мнението.
zz_stefanov - майстор
То тук вкарах и обикновените керамични. Обсъждаме монтажа на плота.
Аз примерно не харесвам този on/off начин на управление на мощността. То уж PWM но с много голяма пауза, която се усеща когато оставя нещо да къкри на ниска степен.
hidrazin - майстор
вт фев 11, 2025 10:45 pmzz_stefanov написа:
То тук вкарах и обикновените керамични. Обсъждаме монтажа на плота.
О.К.
:partyman:
Монтирах го за момента без силикона (купих за всеки случай), но изглеждаше сравнително плътно и без луфтове като легна в отвора.

Ще го тествам известно време по този начин и да видим. :)

Прикачен файл

rb.JPG
rb.JPG (78.28 KиБ) Видяна 793 пъти

Тема "Индукционен котлон за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: