съб фев 08, 2025 8:09 amkozl написа: Представи си вграждане на котлон в плот от камък "по нулата". Т.е. повърхността на котлона съвпада с повърхността на кухненския плот. По инструкция се прави вертикална фуга към 3 мм м-у котлона и камъка, а под нея е хоризонталната, в която е уплътнителната лента.Сериозно ли сте се хванали да вграждате тоя китаец Gorenje по този начин. А утре когато се издъни безвъзвратно какво ще сложите в този отвор?
Тази вертикална фуга с какво се уплътнява![]()
То след като се напатиш веднаъж с такова изпълнение, усетиш красотата и недостатъците, дали пак ще се решиш на същото![]()
съб фев 08, 2025 8:22 amESPACE написа:Следиш ли изповедта ми?съб фев 08, 2025 8:09 amkozl написа: Представи си вграждане на котлон в плот от камък "по нулата". Т.е. повърхността на котлона съвпада с повърхността на кухненския плот. По инструкция се прави вертикална фуга към 3 мм м-у котлона и камъка, а под нея е хоризонталната, в която е уплътнителната лента.Сериозно ли сте се хванали да вграждате тоя китаец Gorenje по този начин. А утре когато се издъни безвъзвратно какво ще сложите в този отвор?
Тази вертикална фуга с какво се уплътнява![]()
То след като се напатиш веднаъж с такова изпълнение, усетиш красотата и недостатъците, дали пак ще се решиш на същото![]()
пет фев 07, 2025 8:46 amkozl написа:Каменарите ме навиха на вграждане "по нулата", защото го имаше по инструкция. Каменарите бяха 96% перфектни. 4%, ама може и да са повечепет фев 07, 2025 8:39 ammiliad написа: В кашоните с уредите слагат по 7-10 книжки с инструкции за монтаж и употреба на уреда.Не бъди сигурен в това
Четете и ги спазвайте, хората са го измислили вече.![]()
Напатих се с четене на книжката за плот Горение и вграждане в камък по нулата.
Тука в представителството на Горение ми натякнаха, че котлона изобщо не бил за такова вграждане и т.н.
А иначе дадох инструкцията от кашона на котлона на каменарите и те направиха плота на кухнята по чертежа от инструкцията и
ПРОБЛЕМИТЕ ЗАВАЛЯХА![]()

После аз трябваше да монтирам плота с котлоните и се почна

Ако знаех всичко това което узнах ....

Те за това предупредих по-рано в темата - НЕ ВЕРВАЙТЕ НА ИНСТРУКЦИИТЕ.
Епилог:
След приключението, котлона "по нулата" все още се ползва.
Рекох да споделя с каменарите за дертовете си и най-вече за това, което ми съобщиха от представителството на Горение, че не трябва да се следват инструкциите, защото плота не е за такъв монтаж, а каменарите ме изгледаха кръвожадно, оти си мислеха, че съм за рекламация, понеже те ме подведоха с тази красота. А че е готино - готино е като за рекклама, даже и повече

Е дами и най-вече господа, само споделям неволите си, пък избора винаги си е ваш