На колко волта са
Това показва волтмера като им пускам ток под 5mA.
Първите LED крушки, които съм придобил за лична употреба са с диоди, на които волтмера показа 2,7 V.
Все още има работещи от тях. Колбата отпред е стъклена и при опит за отваряне се троши.
На двете от тези бракувани, които съм запазил няма неработещи диоди.
На едната и се е разпаднал корпуса от работа, а другата не знам защо съм я бракувал, свети
И двете са с гасящи кондензатори и сравнително тежка метална "камбана".
Някъде съм поствал снимки във форума, но до момента не можах да ги открия.
Та мис лта ми за тях е че, диодите са доста издържливи. Външната изолираща обвивка се е разпаднала от нагряването, а диодите светят. Но тези крушки са извън статистиката, защото не са от ОЧ.
Относно статистиката:
В ОЧ има общо 54броя LED E27.
Мазе - 14 бр.
Стълбище - 24 бр.
Вътр.коридори - 16 бр.
Днес смятам да подменя тези в мазето с тези от кофата и да стартирам статистически отчет на рециклираните LED E24

Това показва волтмера като им пускам ток под 5mA.
Първите LED крушки, които съм придобил за лична употреба са с диоди, на които волтмера показа 2,7 V.
Все още има работещи от тях. Колбата отпред е стъклена и при опит за отваряне се троши.
На двете от тези бракувани, които съм запазил няма неработещи диоди.
На едната и се е разпаднал корпуса от работа, а другата не знам защо съм я бракувал, свети

И двете са с гасящи кондензатори и сравнително тежка метална "камбана".
Някъде съм поствал снимки във форума, но до момента не можах да ги открия.
Та мис лта ми за тях е че, диодите са доста издържливи. Външната изолираща обвивка се е разпаднала от нагряването, а диодите светят. Но тези крушки са извън статистиката, защото не са от ОЧ.
Относно статистиката:
В ОЧ има общо 54броя LED E27.
Мазе - 14 бр.
Стълбище - 24 бр.
Вътр.коридори - 16 бр.
Днес смятам да подменя тези в мазето с тези от кофата и да стартирам статистически отчет на рециклираните LED E24