Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
batkoce - специалист
Сегашните адаптотри обикновено представляват импулсен стабилизатор с точно фиксирано напрежение. Ако вземете такъв, за 24 волта, той няма да може да зареди батерията. Прието е да се смята за напълно заредена, когато достигне 28,8 волта. Това число е донякъде условно и зависи от някои фактори като температура, технологични особености на конкретната батерия и други...
silent - майстор
Масово не са стабилизирани , ма да не спорим утре ще видя да изровя трябва да имам и ще го мерна.
hidrazin - майстор
Днешните масово са стабилизирани - електронни щото е по-еФтино.
Старите бяха тежки и нестабилизирани защото бяха трансформатор с изправител.
Ама трафа има много дЖилязо и бакър - скъпо за китайците, за разлика от електронните.
Да, обикновено бяха с по-високо напрежение от написаното на тях.
Разчиташе се че напрежението ще падане като го натовариш.
Ама и да намериш такова нестабилизирано какво? :?
То не е зарядно... Кой ще ти изключи заряда когато трябва?
:partyman:
съб май 24, 2025 1:52 pmhidrazin написа:
Той ще зарежда две акумулаторЧЕНЦа по 6 Ah
За зарядно не е оправдано да даде дори стотинка над 20 кинта.

По-нагоре даже съм се изсилил с онова зарядно за 40 кинта...
Глупости на джоджалета. Това е моето мнение.
Преди 4-5 години, га си търсех надежден акумулатор, дадох близо 100 пари за 8Ah.
Обещах на момата от "магазина", че след 10 години ще ѝ звънна пак, не след 2.
Тоя замени китайско акумулаторЧЕНЦе за 20 кинта.
Нямам система на 24в, но пък имам две "смарт" зарядни, които зареждат и на 24в.
Всеки с приоритетите си и...."Имал бол пари, дал."
hidrazin - майстор
съб май 24, 2025 10:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
Глупости на джоджалета. Това е моето мнение.
Ми не ги пиши тогава бре... :-D

Той ако търсеше супер/хипер качество и надеждност, щеше да търси на сложи на водното скутерче LIFEPO4 акумулатори.
Не гелови като за UPS. Не те знам какво "акумулаторЧЕНЦе" си търсил ама тук няма и не се търси стартов ток.
При него е за някаква играчка - сезонно и за деца. Два примерно ТАКИВА ще му свършат работа и ще изкара сезона, поне един.
P.S. Че той човека не му се дават и 20 кинта за зарядно и напълно основателно.
А ти де го метна бре? Акумулатори по 100 кината бройката и зарядно за стотици кинта...
Ми нали тая година децата ще го използват а догодина може да прашасва в гаража или някъде другаде... :?
С толкова информация - толкова.
silent - майстор
Всички сте прави. Може да се окажат не малко пари на вятъра и не искам да набивам излишно за скъпи акумулатори и зарядно.
Сега видях линка на Хидрата за 15лв няма да се циганя ако се навия за скутера. Просто питам предваритело за да знам крайната сметка каква. 270 - 350лв скутер 80лв акумулатори 20лв зарядно. Китайците продват отделно акумулатора за над 200-лв.изхитриха жълтурите.
съб май 24, 2025 11:14 pmhidrazin написа:
...Не те знам какво "акумулаторЧЕНЦе" си търсил ама тук няма и не се търси стартов ток.
....
С толкова информация - толкова.
Затова и за по-кратко съобщаваш какво не се търси, нали?!

Явно се търси нещо съвсем бюджетно, щом не посяга към 24в зарядно, та и за 20 пари.

Тема "Заееждане на 2х 12v 6Ah гел акумулатори едновременно +\-" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: