• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
чет дек 25, 2025 5:13 pmНиколов Н. написа:
чет дек 25, 2025 4:47 pmgogo7777 написа:
Няма да ти каже никой. Форума да си отгледа свои специалисти, които да казват :wink:
Честито Рождество Христово.
Винаги ме е учудвал въпроса: "...не разбирам нищо от електротехника,но ми кажете как...".
Добре,някой казва,дава схема ,упътване. Оня с двете леви прави нещо е...изхода летален!
И кой е виновен,питат близките му? Самият той или далия съвета? Защото съвета може да е правилен, а може и да е неправилен.
Лично аз съм свързвал битов генератор и съм правил схема / Контакторна / с автоматично пускане и спиране ,при възстановяване на напрежението в мрежата.
Собственика извика човек от Енергото - демонстрирах му действието. Написа протокол с моите данни,подписахме го и тримата
Преди това ми поиска сертификата за правоспособност, разбира се. Въпреки ,че е не е за битови инстлации,се съгласи.
Е, още си работи тази система ,от преди някъде 20-на години.
Ти си човека- чертай схемата и посочи норматвната база въз основа на която си я сътворил!
Въпросът, всъщност, е конретно за нулата в схемата.

Инструктора по стрелба не носи отговорност за пияния водолаз гръмнал съседа погрешка. Всеки със своя си кръст.
Николов Н. - специалист
Защо се чустваш задължен да изтърсиш по някоя тъпотия,след всеки мой пост? То,не че нещо нормално можеш да напишеш,разбира се!
silent - майстор
чет дек 25, 2025 5:13 pmНиколов Н. написа:
чет дек 25, 2025 4:47 pmgogo7777 написа:
Няма да ти каже никой. Форума да си отгледа свои специалисти, които да казват :wink:
Честито Рождество Христово.
Винаги ме е учудвал въпроса: "...не разбирам нищо от електротехника,но ми кажете как...".
Добре,някой казва,дава схема ,упътване. Оня с двете леви прави нещо е...изхода летален!
И кой е виновен,питат близките му? Самият той или далия съвета? Защото съвета може да е правилен, а може и да е неправилен.
Лично аз съм свързвал битов генератор и съм правил схема / Контакторна / с автоматично пускане и спиране ,при възстановяване на напрежението в мрежата.
Собственика извика човек от Енергото - демонстрирах му действието. Написа протокол с моите данни,подписахме го и тримата
Преди това ми поиска сертификата за правоспособност, разбира се. Въпреки ,че е не е за битови инстлации,се съгласи.
Е, още си работи тази система ,от преди някъде 20-на години.
Уф само това с отговорноста за съвет даден в интернет ми иде в повече. В държавата населена с безотговорни индивиди се оказва че същите за сметка на това са свръх интернет отговорни дотам че да говорят празни приказки със съмнителни оправдания вместо да споделят решението с което се гордеят че някога са решили подобен казус.
gogo7777 - майстор
чет дек 25, 2025 5:38 pmНиколов Н. написа:
Защо се чустваш задължен да изтърсиш по някоя тъпотия,след всеки мой пост? То,не че нещо нормално можеш да напишеш,разбира се!

Амиииии, любимец си му :-D
Иначе, да,......вре се навсякъде :wink:
чет дек 25, 2025 5:38 pmНиколов Н. написа:
Защо се чуВстваш задължен да изтърсиш по някоя тъпотия,след всеки мой пост? То,не че нещо нормално можеш да напишеш,разбира се!
Ясно. Знаех, че си безполезен и сам не зная на какво се надявах.
Тръскаш тук- аз така, аз онака, а на мегданя нищо.

Гоша, пустата схема чакам, белким един юнак електричар я сподели.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет дек 25, 2025 5:53 pm, променено общо 1 път.
Николов Н. - специалист
Гого, предавам ти общият ни "приятел" - дръж! А на другия-не си заслужава отговора. Въпрос на гледна точка..
gogo7777 - майстор
Прикачен файл:
20251225_180503.jpg
Ето бре.
Ако някой не е съгласен да каже СЕГА.....или да замълчи ЗАВИНАГИ

ПП.....брейййй, вече мога да побликувам снимки :supz:
iliya_i - майстор
Момчета, този форум си има търсачка.
И темата е дъвкана няколко пъти.
А най-активните тук сте писали и в предишните теми. И тук повтаряте отговори на ваши въпроси които сте получили там.

А питания тък дори не си направи труда да каже нещо за инсталацията в къщата. Но явно това за вас няма никакво значение. Важното е трупа нето на постове.

Трябва ли за всеки закупен генератор отново да се открива топлата вода?
prasse - специалист
Топлата вода по въпроса изобщо не е открита!
Няма разписани правила или поне не намираме към момента.
Никой от нас тук не знае, какво точно трябва да се направи!
Може би е нужно да се рестартира обсъждането!

P.S. И то без кавги и обиди...
iliya_i - майстор
Чл. 121. Клиент, който желае да инсталира собствен източник за резервно захранване, е длъжен да уведоми писмено оператора на електропреносната мрежа, съответно оператора на електроразпределителна мрежа, и да осигурява достъп на техните представители до резервния източник за извършване на проверки.

(2) Операторът на електропреносната мрежа, съответно операторът на електроразпределителна мрежа, определя на клиентите задължителни технически условия за инсталиране на собствен източник на резервно захранване съгласно наредбата по чл. 83, ал. 1, т. 1.

(3) Операторът на електропреносната мрежа, съответно операторът на електроразпределителна мрежа, има право да преустанови електроснабдяването на клиента, в случай че не спазва задълженията си по ал. 1 и 2.
Абе има някои текстове, ама ни кого му пука?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17

Тема "Свързване на монофазен генератор към къща,помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: