Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hunter - напреднал
благодаря ви
kam34 - специалист
Някои хора май си пишат колкото нещо да напишат. Хвърлят някакви сечения и толкоз купувай батка тонове кабел :lol:

Виж схемата на база изчисления с програма на Шнайдер за 200м трасе, 160kW и 95kW и cosf0.8 нищо не каза как ще се полагат кабелите затова съм ти ги изчислил при полагане в земя на растояние 25см между тях.

За теб се отнасят долните два клона на схемата, шината и трафото нагоре не те интересуват.
Общ натрупан пад на напрежение 3.10% за всяка линия е добро постижение като се има предвид че нормата за трифазни консуматори е 5%

Не каза нищо какво ще захранваш в сградите, за това изчисленията ти са с коефицент на използване Ки=1 ако са жилищни сгради в зависимост от броя апартаменти коефицента се редуцира, същото се отнася и при промишлени сгради.При по малък коефицент сечението ти ще се редуцира, друг е въпроса дали кози коефицент не е взет под внимание при изчисляването на мощностите които даваш.

Прикачен файл

Клипборд02.jpg
Клипборд02.jpg (46.71 KиБ) Видяна 2065 пъти

Прикачен файл

Клипборд01.jpg
Клипборд01.jpg (113.32 KиБ) Видяна 2065 пъти

Прикачен файл

Клипборд05.jpg

Прикачен файл

Клипборд06.jpg
lubomirlz - специалист
kam34 написа:
Някои хора май си пишат колкото нещо да напишат. Хвърлят някакви сечения и толкоз купувай батка тонове кабел :lol:
Тва ако се отнася за мен малко си се объркал, данните които съм дал на човека не се различават от твойте, като съм му ги сметнал първо за 4,3 % спад и после за 3,15% именно с шнайдерската програма. Но така е хората искат съвет пък трябва да им вадиш думите с ченгел. Някой по-нагоре беше казал че е най-добре да се погледне от специалист на място за да се прецени най-точно, това не са мощности, които да се смятат с тези ограничени данни.
Поздрави
Dzver - специалист
мaсления кабел избил ли е?
hunter - напреднал
прави утечка и върти киловати при изключено ВЛДК в сградата
lubomirlz - специалист
Мен сега друг въпрос ме гложди, каква част от времето консумираш на макс тая мощност. Защото при тези мощности всеки процент загуба на напрежение в кабела се трансформира в топлина, която е загуба и си я плащаш. С други думи ако дадеш накакъв товаров график може да се помисли от икономическа гледна точка полагането на по-голямо сечение кабел, който в последствие ще си избие парите от по-малките загуби, от друга страна ще си е един резерв за бъдещо увеличаване на мощностите.
hunter - напреднал
ами 95 киловатовия е за хотелска част който е според зависи от натоварването на хотела а другия е за ресторанта но в момента се вдигна мощността на 160 киловата и ще се използва за спа център басейн и боулинг

Тема "какво сечение ми трябва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: