Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Subsa - специалист
Колко лв ти е бюджета?
Респром - напреднал
Значи бюджета ми е към 40 лева.Но имам много части от които някои ще ми свършат работа.А не можи ли примерно едно импулсно вместо траф и после схема за регулиране.Защото ако си купя траф с следните параметри 30 волта 5 ампера ще трябва да дам за него поне 30 лева.
shadow__01 - майстор
Респром написа:
Защото ако си купя траф с следните параметри 30 волта 5 ампера ще трябва да дам за него поне 30 лева.
И ако мислиш с този траф 30V да пускаш LM338 ще го повредиш още при първото пускане.
На мен едно време ми препоръчваха преработено импулсно от компютър, но при теб за това високо напрежение може да се наложи да пренавиваш трансформатора му.
dyaneff - майстор
[quote="shadow__01"...]И ако мислиш с този траф 30V да пускаш LM338 ще го повредиш още при първото пускане.....[/quote]

Ами обясни какво ще повреди и защо. :?:
shadow__01 - майстор
dyaneff написа:
Ами обясни какво ще повреди и защо. :?:
Регулатора е до 35V (не до 30). Ако сложиш трансформатор с напрежение 30V, изправиш и го филтрираш става около 40. Решението (ако си решил да го ползваш) е вторичното напрежение да ти е 24V, а не 30, което пак си е на риск, защото регулатора ще работи на границата на възможностите си.
dyaneff - майстор
shadow__01 написа:
Регулатора е до 35V (не до 30). Ако сложиш трансформатор с напрежение 30V, изправиш и го филтрираш става около 40. Решението (ако си решил да го ползваш) е вторичното напрежение да ти е 24V, а не 30, което пак си е на риск, защото регулатора ще работи на границата на възможностите си.
Защото така беше написано, че можеше да се тълкува и за трафа. Относно работното напрежение на lm338 погледни по-хубаво колко волта е. В моа менюал пише 40 Волта диференциално. :partyman:
hidrazin - майстор
Ами то и в моя пише така пък и във всички останали. Даже скоро се бях издънил и аз така. :lol:
Това нещо при 5А ще пече нечовешки. Ако все пак държи да е него може да спралели два или три броя както е дадено на стр.16
за да му облекчи работата и да има запас по ток. Силно ме съмнява че ще устиска дълго на 5А:
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm138.pdf
:partyman:
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
Ами то и в моя пише така пък и във всички останали. Даже скоро се бях издънил и аз така. :lol:
Явно зависи на какъв производител си купил. Моя е на "ST" и пише това:
Прикачен файл:
LM338 TO-3.jpg
LM338 TO-3.jpg (57.03 KиБ) Видяна 3832 пъти
Респром - напреднал
Зравейте,днес ми попадна следния траф 20 волта 5 или 6 ампера. Вторичната намотка е с дебелина 2 милиметра.Мисля че е подходящ за това което искам аз. Въпроса ми е сега коя схема за стабилизиране,изправяне и регулиране да избера. Аз имам една от ТСТ 12-3 но тя е за двуполярен траф. А не сам сигурен за амперажът можи и да е повече.
Последна промяна от Респром на нед яну 13, 2013 5:55 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Е кое му е подходящото? Ти търсиш 35V и 5A. С този няма как да стане.
:partyman:

Тема "Търся подробна схема за инвертор от 220 на 12v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: