• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
Предполагам че едното от тия двете не е присьствало в проекта :)
fox_vt - майстор
Е това си е проект тип две леви.Аз съм предвидил при ремонта че там ще има само ширм.И съм направил връзката с максимална сигурност независимо че става въпрос за 100 вата.Скоро видях в ново строителство контакт в кухня в който е включена готварска печка,а от него е изведен кабел за пералня.
VLADO66 - майстор
Като сменях инсталацията в кухнята за печката пуснах кабел 10мм2 щото ми беше артисал от някьде и се наложи да снаждам защото вече сьс зор го бях натикал в стената и измазал а домашния дизайнер/жената/ реши да мести печката.Та проблема го реших сьс спайка по правилото колкото квадрата е кабела толкова сантиметра дьлга спайка.До сега няма проблеми а и надали ще има с това сечение :)
VLADO66 - майстор
Дублирах поста,сори.Отивам в ьгьла коленичил вьрху грахови зьрна за един час.
KingLin - майстор
Аааа няма да ти се размине с грахови зърна! Веднага да ги сменяш с капачки от бира! :lol: :lol: :lol:

Пък за проектанти и потребители няма пенкилер и според мен основно вината е в потребителя, а не в проектанта. Но не всеки може да има добра обща култура по електротехника, така че едва ли ще се подобри нещо скоро. И в нас жената беше включила пералня и печка на контакт 4 квадрата с две гнезда, а хладилника на контакта за печката,за да стояли по-изпънати кабелите зад шкафчетата, но ми се размина, защото чух да жужи предпазителя в таблото и проверих от какво е така.
sto64 - специалист
Прикачен файл:
IMG_20130501_105115.jpg
Прикачен файл:
IMG_20130501_105146.jpg
Прикачен файл:
IMG_20130501_105326.jpg
Прикачен файл:
IMG_20130501_105140.jpg
Лесен начин за коване на пввм
MIRO_073 - майстор
sto64 написа:
Прикачен файл:
IMG_20130501_105115.jpg
Прикачен файл:
IMG_20130501_105146.jpg
Прикачен файл:
IMG_20130501_105326.jpg
Прикачен файл:
IMG_20130501_105140.jpg
Лесен начин за коване на пввм
По този начин ме учеха да работя като бях монтажник и е бързо и евтино. Не си зависим от ток, дрелки и т.н.
fox_vt - майстор
Ама си зависим от дърводелците на обекта :-D Иначе и тоя метод не е лош :wink:
MIRO_073 - майстор
Трупчетата си ги подготвяхме ние и ги събирахме после за следващия обект.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "коване на мостови кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: