• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
roflmal - напреднал
Здравейте и честита нова година :)
така на коледа подариха на малката ми сестра таблет (китайски) и няколко дена голяма радост неможе да се отлепи от него не го е откачала от зарядното устроиство - то грее яко , така обаче преди един ден ми се оплака че като го размърда и спира да се зарежда и само при едно положение на буксата започва да се зарежда, и реших че се е прекъснала буксата която идва от зарядното устроиство а това много пъти ми се е случвало с слушалки и ги поправям ... така измерих кое е + и - на буксата на зарядното устроиство отбелязах с маркер кабелите отрязах ги 10 см от буксата запоих ги пак измерих дали са наред + и - и работи . Пуснах таблета да се зарежда , но сега само показва знак ,че се зарежда обаче не се зарежда , пробвах с usb порта обаче от там тегли много малко ток и ако играе игра се изтощтава по бързо отколкото може да се зареди , та се чудех може ли да сам направил нещо като поправих буксата или е от зарядното устройство , или просто защото таблетът е китайски и вътре има нещо незапоено както трябва , ако някой е имал подобен проблем или знае какво да направя за да го поправя и сподели ще съм му много благодарен , но не ми препоръчвайте сервизи както повечето приятели защотото съм сигурен, че ще вземат повече пари отколкото е таблета . Между дргото зарядното е 5.5 в 2 А няма марка , само напрежението тока и знаците за безопасност сигурно е импулсно защото не е много тежко .
miroton - майстор
Какво търсиш проблема в таблета,намери подходящо заряд и тестваи.
Junak - майстор
Само не казвай, че като си отрязъл кабела, са били 2 жила и ширмовка.
roflmal - напреднал
Junak написа:
Само не казвай, че като си отрязъл кабела, са били 2 жила и ширмовка.
не не нямаше ширмовка , и пробвах с друго зарядно (лабораторно захранване), но същата работа само показва че се зарежда но не се зарежда , писах и в други англииски форуми , и ми казаха да проверя с някоя игличка или друго дали буксата на таблета вътре се клати и се оказа че точно това е проблема и май ще се зарежда през юсб защото на сервиз няма да се занесе а ме е страх да го отворя и да го поправям нямам и газов поялник ....
ditronix - специалист
Не пипай нищо! Ти с газов поялник тенджери ли ще запояваш? И защо си рязал кабела без да провериш какво става на практика? Носи го в сервиз,не е за теб. Не знам в какви английски форуми си влизал,ама като чета тука какво си писал.....
roflmal - напреднал
ditronix написа:
Не пипай нищо! Ти с газов поялник тенджери ли ще запояваш? И защо си рязал кабела без да провериш какво става на практика? Носи го в сервиз,не е за теб. Не знам в какви английски форуми си влизал,ама като чета тука какво си писал.....
ехх ще го занеса само за да проверят какво му има и ако ако кажат че ще струва повече от 10 лв ще се зарежда с усб-то (отнема над 8 часа) но все пак е нещо
Subsa - специалист
За по малко от 6 месеца след закупуване на стоката, при възникнал дефект в потребителска електроника, се смята, че дефекта го е имало в момента на предаване на стоката и подлежи на гаранционна замяна.
MIRO_073 - майстор
Разбита букса на зарядното, както стана с таблета на дъщерята :-D То става от "внимание" към желаната машинка :) Така ги дърпат, няма значение, че е включен в контакта
estorm - специалист
Скоро отварях такъв по същата причина. Размърдана букса и отлепена от платката. С по тънък поялник я запоих наново и този път я обиколих с каноконлит. Незнам колко ще издържи, но вече при зареждане не давам на лапето да го ползва.
ESPACE - майстор
От какъв зор ги запояват за платките не мога да разбера. В по истинските лаптопи са "плаващи", а не запоени. Колко пъти съм се препъвал в кабелите, ако беше запоена тази букса досега да съм я изкъртил поне 10 пъти.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с зарядно устроиство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: