Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ха ха :) сега виждам, че сте продължили темата. Атанас съм (т.е. имах имен ден днес) и празнувах, но основно през деня се занимавах с пeчката :D :partyman:

И предния път кабелите бяха силиконови и оригиналните кабели са силиконови. Не знаех че има разлика между "силиконови" и силиконови :)
Радвам се, че жена ми не я удари тока последния път, а просто падна панцера когато се опита да пусне котлона. Панцера на целия апартамент и трябваше да слизам в мазето да го пускам от таблото на енергото. :) Предният път просто котлона беше спрял да работи. Да кажа и за Crown - купихме я от Зора преди около 4г. Казаха ни че тоя модел го произвеждат в България. Всъщност явно няма значение къде се произвежда, а как е проектирана. :)

А иначе за боба, вече предупредих жената по рядко да включва 6-та степен. :)
hidrazin - майстор
Ми Танасееее... честито на патерици!!!
Това че е паднал башона е добре. Значи инсталацията си върши работата добре. За това нещо от Зора да се прави у нас, а не в Турция не знам. Може и да има, но това не променя и не подобрява изключителното ниското качество на тази марка дето не съществува. Ако не ми вярваш, напиши в търсачката CROWN и гледай сеир. Точно сеир - нали е турска дума? :lol:
Следващия път си вземи някоя печка втора ръка от някой, дето кара такива неща втора употреба за да се видиш с истинска печка, за по-малко пари. Гледам един боклук там струва към 250 лева.
http://zora.bg/crown/cr-20e/7359#!prettyPhoto
За такива пари може да си вземеш за вграждане, с вентилатор, таймер, терморегулатори... и то от престижна марка, дето ще те изкара още мнооооого години.
Успех и наздраве!
:partyman:
Сега видях линка. Печката е същата като на снимката. През деня ще пиша дали е същия модел
. И цената не се е променила
MIRO_073 - майстор
Сложи кабелчетата в стъклолако тръба.
kalpev - специалист
hidrazin написа:
...За това нещо от Зора да се прави у нас, а не в Турция не знам...
В интерес на истината, правят се и модели в Хасково.
Друг е въпроса колко качествено като изработка и материали.
hidrazin - майстор
:? Ами в интерес на истината Хасково е по-близо до Турция отколкото до моя град. :)
Нямах си на идея че там правят нещо за Зора.
:partyman:
darakchiev - специалист
Ще помоля за съвет в тази тема, за да не пускам нова.
Правя ремонт в панелен апартамент и желанието ми
беше да сменим цялата ел. инсталация. Но сега тъст ми се опитва да
ме разубеди като казва ,че старите кабели били много качествени
и нямало смисъл. Демек новите не били хубави. Така ли е наистина,
блока е 30годишен ако има значение.
И последно с какво сечение кабел се слага за контакти и за осветление.

Поздрави.
MIRO_073 - майстор
darakchiev написа:
Така ли е наистина,
Не не е така. Кабелите се правят по стандарт. Моя съвет е вземи си български кабели.

За контакти 2,5мм2, За осветление 1,5мм2 магистрали, 1,0мм2 отклонения. И всичко е пак според зависи. Почети малко за да ти се изясни.

Тема "Моля за съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: