Ми най лесно в твоя случай ще е с 2 бормашини - включваш единия щепсел и качва докато крайния изключвател не я изключи. После включваш другата която е в другата посока и така. Иначе без контактори и отваряне на бормашината няма как да се получи с тези крайни изключватели. Схеми съм ти дал, но виждам че нямаш знанията да ги реализираш. Не искам да те обидя, просто констатирам.

Bozev написа::монофазна,ще дърпа въже с около5-10 kg max на него леко полегато и съответно крайни изключв ще слагам,но това с два щепсела се оказа трудно за измисляне е заЯвно не щеш да кажеш за какво ти трябва,лошо няма..... но като каза отначало бор машина си помислих стационарна а сега като видях какво си нарисувал то си е дрелка /поне аз така го наричам/ та....тези 500 вата са малко за да вдигнеш 10 кг тежест ако е без редуктор.Писал си полегато но пак е от значение градуса,пък и оборотите също айде те може да ги натъкмиш с шайби и предполагам на самата дрелка си има регулатор.Та за схемата това най елементарно и правилно е с два контактора и два бутона като трябва и един авариен да сложиш при евентуална повреда да можеш да спреш всичко.И пак ти казвам тея 500 вата ...замисли се и с първоначален товар и пуск нещоооо...