Това съм го мислил но при тях ефекта е мигане бавно,бързо и ред други неща.Ние искаме да получим ефекта от хвърлен камък във вода-разсейване на кръговете от най малкия към най големия и обратно,или чаша с горещо кафе и движеща се пара над него-нещо от този род ако е възможно
Всичко е възможно. Не се обиждай, но съдейки по предните ти въпроси заключавам, че нивото ти не е достатъчно за изработването на подобно устройство. Ако наистина си решил да се учиш, то по-добре започни с нещо по-лесно, например една най-обикновена бягаща светлина, без промяна на интензитета на светенето, че ще стане сложно. Ти до вчера не знаеше как да захраниш една проста верига от последователно свързани светодиоди, а с твоето последно задание се хвърляш изведнъж в дълбокото. Това, което искаш, може да се направи с PIC контролер, но скокът към него трудно ще стане на този етап от развитието ти. Човек не се учи да кара кола, като сяда първо на Формула 1, нали?
Освен всичко друго на мен не ми стана ясно заданието - какво значи разсейване? Да избледнява светлината към периферията, така ли? Ако е така, наистина става сложно.