• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vaseto69 - напреднал
Това съм го мислил но при тях ефекта е мигане бавно,бързо и ред други неща.Ние искаме да получим ефекта от хвърлен камък във вода-разсейване на кръговете от най малкия към най големия и обратно,или чаша с горещо кафе и движеща се пара над него-нещо от този род ако е възможно
jordanvass - майстор
Всичко е възможно. Не се обиждай, но съдейки по предните ти въпроси заключавам, че нивото ти не е достатъчно за изработването на подобно устройство. Ако наистина си решил да се учиш, то по-добре започни с нещо по-лесно, например една най-обикновена бягаща светлина, без промяна на интензитета на светенето, че ще стане сложно. Ти до вчера не знаеше как да захраниш една проста верига от последователно свързани светодиоди, а с твоето последно задание се хвърляш изведнъж в дълбокото. Това, което искаш, може да се направи с PIC контролер, но скокът към него трудно ще стане на този етап от развитието ти. Човек не се учи да кара кола, като сяда първо на Формула 1, нали?
Освен всичко друго на мен не ми стана ясно заданието - какво значи разсейване? Да избледнява светлината към периферията, така ли? Ако е така, наистина става сложно.
vaseto69 - напреднал
Виж приятел,не се обиждам но електрониката ми не е много ясна.Аз съм Ел. обзавеждане на промишлени сгради и предприятия.Свето-диодите не са крушки нагреватели или тям подобни мощни ел .уреди които зная как да си ги смятам и вържа но това са подробности.По скоро ме интересува бягащата светлина а не промяна на интензитета на светене.
hidrazin - майстор
Това което искаш се постига лесно с микроконтролер и малка програма за него. Може да попиташ за помощ тук:
http://mcu-bg.com/mcu_site/
vaseto69 написа:
... които зная как да си ги смятам и вържа но това са подробности...
Силно се съмнявам. Аз много отдавана също съм завършил средно образование "Ел. обзавеждане и снабдяване". Да ма тогава ни учеха че инсталациите се изчисляват и свързват. Може да си вържеш връзките на обувките или някой домат за кол.
:partyman:
vaseto69 - напреднал
Абсолютно си прав колега!Сигурно когато са преподавали закона на "ОМ за част от веригата" и първи и втори закон на "Кирхов" аз сигурно съм връзвал на комшийката ти килотите
hidrazin - майстор
vaseto69 написа:
... аз сигурно съм връзвал на комшийката ти килотите
Доста странни наклонности. Комшийката ми гони 90-те. :? И се пише кюлоти. Май не само с електрониката си скаран а и с българския?
vaseto69 - напреднал
Само една комшийка ли имаш?Мисля си,ще е жалко ако повече си наблягал на българския от колкото на електрониката ама ней си.Та ако можеш помагай ако ли не то поне не се заяждай - по нашия край им казваме КИЛОТИ и то розови.И ако не те затруднява попитай комшийката дали случайно не е минала на пражки.
hidrazin - майстор
Е какво повече да ти се помага?
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 00#p602672
Нещо случайно да прочете и пробва от там? Намерил си копче, сега остава за него да си ушиеш палто.
За комшийката - попитай си я сам. Само дето първо трябва да я обръснеш за да разбереш дали има прашки. :lol:
vaseto69 - напреднал
Благодаря ти за умните съвети!Палтото го съших и то перфектно но копчето което ме посъветва да сложа нещо не пасва на илика!А сега по сериозно,вярвам че си вещ във електрониката и за това те моля за помощ.Осветлението го направих във двуметров канал и по мой изчисления и да ти кажа е страхотно не че кой знае какво съм направил но ме кефи а ако ми кажеш как да го направя бягащо ще е върха............
piron45 - майстор
Колега ето ти схема с описание на светлинно шоу с бягаща светлина и смяна на програмите и т.н.

http://shekivsh.snimka.bg/hobby/light-e ... 9918.0.big

Ако ти е сложно, както се опасявам, потърси готови китове от Неомонтана, Добри кит и т.н.
Успех.
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: