Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Да, ако го монтираш там ще работи коректно /при лампите имаш и фаза и нула/. Ключа в стената трябва да е в положение включено.
nikolov333 - майстор
..а ако се свърже фазата от таблото директно към крушките и захранването на ключа се свърже за нула пак в таблото, ще работи ли ключа?..Питам по-принцип , макар че така не е правилно!
Последна промяна от nikolov333 на чет ное 26, 2015 1:59 pm, променено общо 1 път.
sharana - помощник
Запитване към gogo 7777 двата кабела които идват от ключа за двата кръга лампи ги свързвам на местата на безжичния ключ заедно с
тях и двата края към лампите а фазата и нулата от къде точно да ги взема че не мога да се ориентирам.
Поздрави. :partyman:
sharana - помощник
Предполагам ако направя мост между захранването от ключа в стената и клемата л на безжичния ключ единият кръг ще свети постоянно.
DMN - майстор
Прикачен файл:
rc-2l_1.jpg
rc-2l_1.jpg (53.89 KиБ) Видяна 1486 пъти
На теб ти липсва нулата, това което съм оградил с червено и където трябва да я свържеш. Нямаш такъв проводник в конзолната кутия на прекъсвача, който си ползвал досега. Трябва да си го пуснеш(постоянна нула) допълнително от разклонителната кутия над ключа, ако имаш такава. А другите три проводника ги свързваш на оградено в жълто, като на "L-IN" свързваш фазата, а другите два проводника съответно на OUT-A и OUT-B.
Последна промяна от DMN на чет ное 26, 2015 1:48 pm, променено общо 2 пъти.
stoianov_n - специалист
sharana написа:
E тогава да разбирам, че самият ключ не може да се използва. Защо го продават.
Ако се свърже на полилея ще работи ли и с оригиналния ключ.
Пък, ако трябва ще сменя крушките, как стоят нещата със свързването на електронните елементи.
:rolleyes:
Айдее, още един Тинки..... :-D
Абе, Тинки, що не се включи, да помогне на колегата, хем ги разбира нещата. :? :lol:
fikata - майстор
Абе кажете му кратко и ясно. Този ключ,който е купил не е за неговата инсталация, а не го пращайте към диоди и транзистори...
Ако толкова пък държи на този ключ - да си преправи инсталацията. Да пусне една нула към него.Както му харесва -канал ли да копа,провизорно/открито/ да я пусне тази нула. Да изпълни схемата на свързване на този Петров ключ и после да му се кефи с дистанционното управление.
gogo7777 - майстор
Ето ти вариант как да си го направиш без да преправяш инсталацията. За целта обаче новият дистанционен ключ трябва да е на тавана или близо до лампите.....там имаш и фаза и нула :wink: . На схемата съм ти нарисувал старият сериен ключ в конзолата на стената. Той трябва да е в положение включено за да работи новия дистанционен ключ. Само трябва да измислиш как да го скриеш тоя ключ на тавана.... :lol:
Прикачен файл:
3388333.JPG
AAsat - специалист
А пък ако се повреди както е скрит на тавана, или ако се изгуби дистанционното става весело.
gogo7777 - майстор
Е, зависи как скрие ключа, не е задължително да е в плочата. Казвам идеята като вариант пък човека да си избира. Аз лично бих се отказал от екстрата дистанционно......идеята на Фиката.....да си пусне едно външно кабелче за нула до конзолата също е добра.

Тема "Молба за съвет относно свързване на ключ за осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: