• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
И аз сериозно с химията пълен профан :) с малко стаж като КИП и А в една фабрика обработваща животински продукти. :lol:
Та отговора ти по в предния пост ме удовлетвори.
Тоя кабел не става за тази цел щото е малък като мощност за тези обеми които искаш да нагряваш. А и заеби че силикона е нещо много здраво и можеш да го вариш заедно с хранителни продукти. Другото нещо което трябва да си изясниш ще са загубите които ще имаш само от изолацията. Така че в последствие да управляваш нагревател с по малка мощност който да ги компенсира. Щото с един маломощен нагревател докато достигнеш работна температура ще ти се наложи да чакаш денонощие. А и добавените продукти със сигурност ще са с доста по ниска температура и като ги сложиш в тенджерата те ще променят и колко може да чакаш до достигане на работната. Но в общи линии за да получиш нещо що годе приемливо в тези параметри и да не е толкова инертно ще ти трябва поне два нагревателя които да се управляват самостоятелно.
Та нагревател потопен на дъното на съда и задължително от материал ставащ за тази цел. Вече не знам какво има на пазара та ще си дириш но ще ти трябва от киловат и на горе обща мощност поне така на пръв поглед. Прави съда топвай някой бързовар вътре и гледай какво се получава. После мисли за автоматика и управление.
Забравих регулаторчето. Ми в описанието данните малко си противоречат но вероятно ще е нещо като онези първите дето почнахме с тях само че събрано в кутийка. А кутиите за дадена електроника са ми били винаги проблем така че на тази цена ще взема него. Друго си е като има търговски вид.
moimoimoi - майстор
на колко волта работи този нагревателен кабел?
и определено 150 вата за подържане на температура на 50 литра вода са малко

по някакви записки от едно време изчислявам че за да се вдигне температурата на 50 литра вода с 1 градус са нужни 0.058 киловат/часа, това са 58 вата за 1 час
т.е. тези 150 вата ще ти вдигнат 1 градус за около 23 минути , време твърде много за да подържаш константна температура

а ако е 3000вата нагревателя ще му е нужно около 1,16минути за да вдигне температурата с 1 градус
Последна промяна от moimoimoi на пон юни 20, 2016 7:23 pm, променено общо 2 пъти.
ktamen - специалист
Точно 50 килокалории.
Какво представлява съдът? Ако е голяма тенджера, аз гласувам за котлон отдолу. Поне 2 киловата.
Предполагам, че съдът няма да е за еднократна употреба и ако има някви бързовари на дъното няма да е много удобен за миене.
И датчиците закрепени от външната страна. Или набутани в подходяща тръбичка от неръждавейка, която може да се използва и за бъркалка.
Последна промяна от ktamen на пон юни 20, 2016 7:23 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ktamen написа:
Точно 50 килокалории.
Какво представлява съдът? Ако е голяма тенджера, аз гласувам за котлон отдолу.
Предполагам, че съдът няма да е за еднократна употреба и ако има някви бързовари на дъното няма да е много удобен за миене.
Съдът се пълни само с вода. Готвенето става в специални херметични кесийки, потопени в тази вода
ktamen - специалист
Добре де.
Та какво представлява съдът?
kiddo69 - напреднал
По- горе съм споменал, че ползвам хладилна кутия за бира- от това по-добър портативен топлоизолатор за домашни условия- не се сещам. Температурата тук пада с около половин градус на час без никаква намеса. Не ми е необходим нагревател с голяма мощност, защото първоначалната температура на водната баня ще е много близка до тази, която искам да поддържам-т.е. наливаме гореща вода от чешмата, доливаме вряла вода докато достигнем желаната температура и от тук насетне трябва само да се поддържа. Аз и така си готвя без никакви проблеми неща, които изискват 2-3 часа за приготвяне, но има други, които искат 36-48ч. -
50 литрова хладилна чанта на колела :-)
kiddo69 - напреднал
moimoimoi написа:
на колко волта работи този нагревателен кабел?
и определено 150 вата за подържане на температура на 50 литра вода са малко

по някакви записки от едно време изчислявам че за да се вдигне температурата на 50 литра вода с 1 градус са нужни 0.058 киловат/часа, това са 58 вата за 1 час
т.е. тези 150 вата ще ти вдигнат 1 градус за около 23 минути , време твърде много за да подържаш константна температура

а ако е 3000вата нагревателя ще му е нужно около 1,16минути за да вдигне температурата с 1 градус
Е, това трябва да е свързано и с нагревателна площ, и звучи много добре при моите условия.Ако накатаем примерно кабела на скара на дъното, ако имаме достатъчно прецизен регулатор, не мислиш ли, че с по- маломощен нагревател можем да постигнем по-стабилна температура? А 3кв догато вдигне 1 един градус, ще вдигне още 2 по инерция. Не знам- така разсъждавам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ресторант ли ще захранваш с това?
kiddo69 - напреднал
n_a написа:
Ресторант ли ще захранваш с това?
В момента съм на фаза опити и експерименти, правя си рецепти и така...
Мисля, че хепи работят на този принцип, защото се получава бързо, вкусно и лесно накрая. Няма да се промотира метода, а качеството.
Много по добре е за организация на една професионална кухня. Представи си, че имаш възможност да сготвиш 10кг пилешки гърди на един път, и после дърпаш от хладилника и - кеф ти хапки, кеф ти пържола... И качеството е постоянно- не един път сухо, друг път- сурово...
moimoimoi - майстор
ако ползваш SSR регулатор няма да вдигне и 0.5 градуса по инерция
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Прецизно регулиране на температура на водата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: