И аз сериозно с химията пълен профан
с малко стаж като КИП и А в една фабрика обработваща животински продукти.
Та отговора ти по в предния пост ме удовлетвори.
Тоя кабел не става за тази цел щото е малък като мощност за тези обеми които искаш да нагряваш. А и заеби че силикона е нещо много здраво и можеш да го вариш заедно с хранителни продукти. Другото нещо което трябва да си изясниш ще са загубите които ще имаш само от изолацията. Така че в последствие да управляваш нагревател с по малка мощност който да ги компенсира. Щото с един маломощен нагревател докато достигнеш работна температура ще ти се наложи да чакаш денонощие. А и добавените продукти със сигурност ще са с доста по ниска температура и като ги сложиш в тенджерата те ще променят и колко може да чакаш до достигане на работната. Но в общи линии за да получиш нещо що годе приемливо в тези параметри и да не е толкова инертно ще ти трябва поне два нагревателя които да се управляват самостоятелно.
Та нагревател потопен на дъното на съда и задължително от материал ставащ за тази цел. Вече не знам какво има на пазара та ще си дириш но ще ти трябва от киловат и на горе обща мощност поне така на пръв поглед. Прави съда топвай някой бързовар вътре и гледай какво се получава. После мисли за автоматика и управление.
Забравих регулаторчето. Ми в описанието данните малко си противоречат но вероятно ще е нещо като онези първите дето почнахме с тях само че събрано в кутийка. А кутиите за дадена електроника са ми били винаги проблем така че на тази цена ще взема него. Друго си е като има търговски вид.


Та отговора ти по в предния пост ме удовлетвори.
Тоя кабел не става за тази цел щото е малък като мощност за тези обеми които искаш да нагряваш. А и заеби че силикона е нещо много здраво и можеш да го вариш заедно с хранителни продукти. Другото нещо което трябва да си изясниш ще са загубите които ще имаш само от изолацията. Така че в последствие да управляваш нагревател с по малка мощност който да ги компенсира. Щото с един маломощен нагревател докато достигнеш работна температура ще ти се наложи да чакаш денонощие. А и добавените продукти със сигурност ще са с доста по ниска температура и като ги сложиш в тенджерата те ще променят и колко може да чакаш до достигане на работната. Но в общи линии за да получиш нещо що годе приемливо в тези параметри и да не е толкова инертно ще ти трябва поне два нагревателя които да се управляват самостоятелно.
Та нагревател потопен на дъното на съда и задължително от материал ставащ за тази цел. Вече не знам какво има на пазара та ще си дириш но ще ти трябва от киловат и на горе обща мощност поне така на пръв поглед. Прави съда топвай някой бързовар вътре и гледай какво се получава. После мисли за автоматика и управление.
Забравих регулаторчето. Ми в описанието данните малко си противоречат но вероятно ще е нещо като онези първите дето почнахме с тях само че събрано в кутийка. А кутиите за дадена електроника са ми били винаги проблем така че на тази цена ще взема него. Друго си е като има търговски вид.