• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Благодаря за съвета. Свързах кабела на посоченото място и котлона заработи. Не си спомням дали бях писал, че малкият котлон на преден десен (двоен) беше изгорял и не го ползвах, но сега като ги проверих пак, само той се регулира, говоря за външния пръстен. Останалите три работят постоянно. Смятам утре ако остане време да сваля панела и да огледам за проблеми, друго не се сещам.
Проблема се изясни горе долу. По някаква причина регулаторите са разстроени и са в друг диапазон. Пробвах да настроя, ама трудна работа. Може би има някаква методика, ако някой го е правил ще съм благодарен да сподели. Имам живачен термометър до 600 гр. ако трябва.
moimoimoi - майстор
какво представляват терморегулаторите?да не е електронен и да може да превключва от целзий във фаренхайт
Има гайка и винт, явно биметални пластини.След като ги завъртях по часовниковата стрелка започнаха да вкл/изкл, обаче като ги направя да работят коректно на висока степен, на ниска след изтиване не искат и обратно, много прецизна работа. Може би има някакъв ред и параметри които да се следят.
Прикачен файл:
регулатори.jpg
tzetz009 - специалист
:) Един от малкото новорегистрирани си , който веднага се справя с прикачване на файлове ! Сега к'во ти става ? :?

:partyman: :partyman: :partyman:
Като гледам не съм се справил. Ако имаш опит и знания някакви сподели ги, по темата.
Накрая нещата не се оказаха много сложни. Окислени контактни пъпки на регулаторите. От време на време са работили и най-накрая са отказали, ама докато забележа...Разглобих ги, почистих среброто на контактните повърхности и всичко се оправи. Настроих температурите на 390-400 градуса при най-високата степен и засега всичко е ок. Съпротивлението е около 10 килоома.
Прикачен файл:
IMG_20181003_085202 (1).png

Прикачен файл

IMG_20181003_085254.png

Прикачен файл

IMG_20181003_085054 (2).png

Прикачен файл

IMG_20181003_085030 (1).png
  • 1
  • 2

Тема "Не се регулират котлоните на керамичен плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: