съб ное 17, 2018 9:55 pmmuhala написа:Не става въпрос за икономии за това ще се повторя ..... Знам как да си пусна кабелите и как да ги вържа и знам как да си разделя инсталацията но с тези ДТЗ-та съм на вие и за това поисках помощ тук. Просто искам да знам какво ДТЗ за кое отговаря .... Показваш ми някакви ДТЗ-та за 20 лв а аз ги гледах по 40 - 50 ..... не е проблема икономията проблема е че не знам колко ДТЗ и какви Ампери да взема .... Ето е и пак схемата която направих с помоща на хората тук .съб ное 17, 2018 9:09 pmbavareca7778 написа: Значи излиза при мен така ....Стига икономии! Една дзт ще слагаш за 4 гръга. Сложи си две 2 40 амперови и спи спокойно. https://store.comet.bg/Catalogue/Product/3000093/ ето ги по 23 лева без ддс.
Бойлер с ДТЗ 25А и Ап 16А
2 кръга за кухня/всекидневна + контакто детска + контакти спалня (към нея и пералнята) всички по 16 А = 40А ДТЗ .... ??????????? Нямам никакви големи консуматори на тези 4 кръга с ДТЗ освен аспиратор пералня и съдомиялна. В спалнята няма нищо с тенденцията най много да има ТВ.
Ако ви е интересно ще ви споделя до сега как беше.
За кухня и всекидневна пак със същите уреди съм ги пускал всички на куп със Бушон тези дето се завиват 25А и всичко беше ок ....Пускам и маслен радиатор и пак всичко е ок .....но пусна ли и готварската печка бушона казваше патДа допълня че и осветлението е вързано към тях. За това един кабел през тавана и отделих печката на отделен кръг.
2-рото ДТЗ е 40А .... объркал съм го на схемата .... И пак казвам че на единия кръг от тези 4 има само една пералня и евентуално ще има ТВ