• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
И сега ако някой предложи SSR реле за 460-500 ампера.......... :drinkers: има една бира
Andri01 - майстор
Еее,дръжте се малко де! 460А - това е на вторичната. Ако напрежението и на ПХ 3,1в/ както беше писал/, то значи на първичната тока е около 65А. , над 13Кв. .
moimoimoi - майстор
чет авг 01, 2019 4:26 pmpvk1967 написа:
Измерено на захранващи кабел, който влиза в котактора по време на заварката, на 5-та степен дава 285 ампера, на 6-та 325 ампера..., на най голямата и на първите три друг път!
На мен това ми изглежда като на захранващия кабел 230 волта
шоп - майстор
чет авг 01, 2019 4:52 pmplamen6703 написа:

Варианта за работа с този трансформатор е да чакаш да се оптимизира мрежата :-D ! :partyman:
+1 към мнението

Обаче, аз на твое място вместо да чакам тази оптимизация, която може да не стане-бих минал на трифазно захранване.

Преди време имах трифазен кракра пункшвайц с водно охлаждане обаче го продадох, защото така и не го ползвах. По спомен тока на късо бе 10000А, бушона ми бе 63А и мигане на лампите нямаше:-)

Та съвета ми е да не се мъчиш себе си и съседите, а да минеш на трифазен ток.

Може пак да кажеш спам, но помни ми думите друг вариант евтин няма.
pvk1967 - специалист
Намерих образован Ел. инженер, който дори още без да му разкажа всичко се съгласи със ssr релето и дойде и където и каквото мери ви го пиша...! И после си отиде да се чеше по главата в дома си...!
pvk1967 - специалист
То хубаво, ама къде да го търся този трифазния или друг като него, който да ми върши работа...! Друга тема е каква би била цената му...!
Andri01 - майстор
Контактор ,комутиращ 500А / ако е така/ ,то той трябва де и поне колкото кутия за обувки. Автоматите А4 са почти толкова големи.Контактора му определено е в първичната страна!!! :)
DMN - майстор
Andri01 написа:
Еее,дръжте се малко де! 460А - това е на вторичната.
+1.
Този ток не може да е в първичната намотка, ще изпуши за секунди и ще падат предпазители.
Колко ли тогава е тока във вторичната, ако този е на първичната :lol: .
:partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

Тема "Правен апарат за точкова заварка консумира много ток при работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: