• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
Далече е от трафопоста явно. Когато си ползва бойлер, печки проблем няма защото са разпределени по отделните фази.
pvk1967 - специалист
Добре де, днес мисля че ще успея да измеря ампеража при заварките на няколко от степените на настройка! Ако не намеря човек аз ще си купя и пак ще имам амперклещи на разположение!
Andri01 - майстор
Тока в първичната намотка!!! Той прави "белята".
krasi92 - майстор
Релето дето ще замести контактора е без механични контакти и няма да се чува тракането а за трифазната партида си купи един трансформатор 380 на 230 волра с необходимата мощност и си готов
pvk1967 - специалист
Измерено на захранващи кабел, който влиза в котактора по време на заварката, на 5-та степен дава 285 ампера, на 6-та 325 ампера..., на най голямата и на първите три друг път!
Andri01 - майстор
Значи на входа имаш около 48-50А. Виж си партидата .Но явно мрежата ви е слаба !!
pvk1967 - специалист
Объркал съм поредността на степените - на 1 ва започва с 250-255, на 2-ра 280-285, на 3-та около 320,....на 7-ма около 460 ампера!
Andri01 - майстор
Сериозно ? И какво е напрежението на празен ход на вторичната ,при 7-ма степен? За тази машина ти трябва отделен трафопост май :).
moimoimoi - майстор
460 ампера......и това на първичната страна на трансформатора :lol:
ми ти дърпаш за секунда по 100 киловата, как няма да пада напрежението на 160 волта
plamen6703 - майстор
Като цяло си объркал, че с този трансформатор в тази електрическа мрежа ще може да работиш без проблеми, ама ти не четеш по темата :) нито реле, нито каквито и да е други "екстри" ще ти свършат работа.
Варианта за работа с този трансформатор е да чакаш да се оптимизира мрежата :-D ! :partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Правен апарат за точкова заварка консумира много ток при работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: