Сега е момента кажете де ,може да ги сменя .Бойлерите са 400 литрови марка Сънсистем -6 киловата мощност- патронен нагревател .Помогнете ми моля .Трифазно ще се свързват на триъгалник.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
filmatoplo
- майстор
43 мнения в "Как да свържа 9 киловата ел нагревател"
filmatoplo
- майстор
Намерих оригиналните схеми от Завода Сънсистем и там давам за 7,5 киловата - 16 ампера предпазител тройка и контактор 25 ампера . О баче имам и друга схема от едно табло по поръчка от Интиел -25 ампера предпазител тройка и 16 ампера контактор . И двете си работят - коя е вярната . 
Милен
- майстор
Свързването в триъгълник ми се вижда доста съмнително, защо - два поста по-нагоре. Карай по заводската схема на модела бойлер който имаш и не си прави експерименти с разни други схеми.
Досега ти отговориха доста колеги даже ти написах и формулата за смятане в другата тема. Ако пак не е ясно зарежи я таз работа и викни специалист.
Досега ти отговориха доста колеги даже ти написах и формулата за смятане в другата тема. Ако пак не е ясно зарежи я таз работа и викни специалист.
filmatoplo
- майстор
Ама с очите си го виждам на схемата -триъгалник . Трите фази и земя на корпуса .380 волта така го дават . Явно май само аз съм на ти с тия неща - щом никой не казва -да вчера вързах 2 бойлера по 6 киловата , сложи такива и такива предпазители и такива контактори с такъв кабел . Щото аз познавам много ел техници които могат само ключ и контакт да свържат .Малко съм разочарован , ама като ги свържа с големи букви ще напиша как става -утре ще дам на някой 100 лева и пак ще узная .Пък и темата е направи сам , аз искам сам да си ги свържа .
filmatoplo
- майстор
Нагреватела е 6 киловата ,патронен тип -разделен е на три нагреватела по 2 киловата .Навива се на фланец на бойлера с резба , а терморегулатора е на друго место вкаран вкаран в медна гилза в балона . За омовете съм го чувал ,но не съм ги мерил .
filmatoplo
- майстор
Днес разгледах по подробно схемите , и тази за 6 киловатовия нагревател я дават да се свърже по следния начин-трите нагреватела по 2 киловата се захранват с по една фаза от едната страна а от другата страна се захранват с обидинена нула , отделно корпуса се заземява. Свързването е трифазно звезда с нула от звезния център -последно може ли така .
Милен
- майстор
Ще дойдеш ти на моето че няма триъгълници
В случая са възможни следните опции три фази на отделните реотани от единия край а от другия нулата абе както си е по схемата НО ТИ ТРЯБВА И ОТДЕЛЕН ЗАЩИТЕН ПРОВОДНИК ЗА КОРПУСА.
И другия вариант махаш нулата от общия край на нагревателите и ги оставяш в чиста звезда без нула в звездния център. В този случай ще ползваш по евтин кабел с 4 жила като нулата ти е САМО защитна. Тая икономия е възможна САМО АКО НЯМАШ ДРУГ консуматор на 220В, например бобините на контакторите.
В случая са възможни следните опции три фази на отделните реотани от единия край а от другия нулата абе както си е по схемата НО ТИ ТРЯБВА И ОТДЕЛЕН ЗАЩИТЕН ПРОВОДНИК ЗА КОРПУСА.
И другия вариант махаш нулата от общия край на нагревателите и ги оставяш в чиста звезда без нула в звездния център. В този случай ще ползваш по евтин кабел с 4 жила като нулата ти е САМО защитна. Тая икономия е възможна САМО АКО НЯМАШ ДРУГ консуматор на 220В, например бобините на контакторите.
Тема "Как да свържа 9 киловата ел нагревател" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература