• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stevebradata - специалист
ми да и това е вариант то може да има муфа и под земята и пак да лансират кабел които си имат хехе иначе Много Благодаря за отзивите но без да се добера до проекта няма да разбера какъв е кабела :-D
stefan_gb - специалист
Да 25 KVA но просто очаквах по голям, според мен са алуминиеви кабелите . Направил си снимка на табелата ( това ли е въпросния траф) ако е така значи виждаш въпросните високоволтови кабели които захр. елементите преди трафа, погледни кабелните глави какви кабелни обувки са кербовани (мед или алумин) и приблизително квадратурата(но зависи как са направени главите все пак ), това мисля че може да те ориентира добре.Мисля че няма да кербоват мед с алумин и обратната......
Тук има доста информация http://www.filkab.com/GetFile/bg/catalogs/31/
А за това че те попитах дали знаеш 20KV какво е не беше с лоши намерения , предполагам че ме разбираш .....
John - специалист
На самият кабел,трябва да има означение дали е САХЕКТ или СХЕКТ
stefan_gb написа:
А за това че те попитах дали знаеш 20KV какво е не беше с лоши намерения , предполагам че ме разбираш .....
Не се притеснявай не съм го приел с лошо лошо ще е ако ме карат да се качвам и да меря :-D или да бъркам в трафа да меря но иначе в каталозите на филкаб и аз се диря и съм си ги свалил и разпечатал всички пдф и :-D колкото до клемите те изглеждат алуминиеви но това не значи че не може да са медни и да са калайдисани :?
Така че за по качествено и сигурно не мога да гадая какъв е кабела и квадратурата ако не видя проекта Основната пречка е че всичко трябва да стане под товар не мога да спирам напрежението :-D за това ще чакам да ми пратят проекта и тогава ще видя какъв е модела но мисля че може да са ползвали меден кабел N2XS(F)2Y 12/20kV такъв видях че ЧЕЗ са предписали на един обект за сваляне от жере 20 kV до траф е предписано да стане с такъв кабел само че разстоянието от жерето до трафа е под 1 км , друг проект само че ЕВН за разстояние 1,8 км е предписан кабел САХЕкТ 12/20kV 1х 95 мм2 така че тука не може да се намери логика тай като това се определя от проектанта от де да го знам какво е искал са постигне ехе :) за това ще чакам проект иначе Благодарско за намесата

Прикачен файл

DSC01638.jpg
DSC01638.jpg (116.69 KиБ) Видяна 4637 пъти
stefan_gb - специалист
Аз лично мисля че се различават доловимо алуминиевите , медни калаидисани и медни - кадмирани кабелни обувки, поогледаи ги внимателно. Доколкото виждам на снимката тези кабелни глави са до 95 квадрата но немога да бъда 100% сигорен, Сигорно ще е ако разеденителя на стълба е изключен (вкл. земния нож) и се разгледат главите и кабела в трафа.....
Изчакаи проекта и успех :)
dido_boi - специалист
Кабела е САХЕкТ(САПЕкТ) 12/20 kv 1 х 95 или САХЕкТ(САПЕкТ) 12/20 kv 1 х 120 мм (доста ме съмнява че са 120)
Главите са силиконови на фирма 3М :)
John - специалист
Кабел САПЕКТ е с хартиена графитена изолация и външната PVC обвивка е сива на цвят.Повече от 10 години този тип кабели не се,използват поради лошите си характеристики именно заради това хартиено покритие.Показаният на снимката кабел е САХЕКТ а,именно:силов,алуминиев,с химически омрежен полиетилен,с екран от медни нишки<ако,беше с ленти означението е САХЕМТ>.Относно квадратурата на кабела:не можеш да разберш със сигурност дали е35 или 70 квадрата по обувките.Както се казва :такова имали такова сложил<за размера на обувките става дума>.
въздушката не знам точно колко е около 50мм2 - 70мм2 изпълнена с проводник АС,но подземното отклонение е 185мм2 САХЕкТ на 100% ,а за захранване на трафопост обикновено се предписва от ЧЕЗ - САХЕмТ - 3x1x185 мм2 независимо колко мощен е трафа, поради перспективното развитие на мрежата.
Благодаря ти за отговора rosen23 моите предположения също биеха на там :)
  • 1
  • 2

Тема "Може ли да се разбере какаъв е този кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: