Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Virtuozo - специалист
Да те съфорумците са ме изпреварили вече,но и аз да потвърдя.В службата гледаме булсатком на телевизор Велико Търново от онези с 8те канала с червените светещи копчета :-D Телевизора си работи прилично,но като 99% от тези телевизори и нашия е с развален потенциометър на усилването а и сме мързеливи и не го сменяме и по тази причина го държим надут до дупка и залепен с тиксо та да не го върти никой а намаляме с дистанционното,обаче като почнат рекламите и особенно като минават онези надписи със скоростта на светлината под рекламите с лихвените проценти и цените на СМС за игрите играй и загуби :lol: телевизора бръжди та се не трае.Абе не се трае ама ние се задоволяваме с пускане на някоя и друга псувня а потенциометъра упорито не сменяме :razz:
alsted - майстор
Изобщо става въпрос за слаб сигнал. Наистина това е начина за отстраняване на проблема. Проникване на видеосигнал в звука е малко образно казано...
petromaniq - специалист
Образно или не, какво може да чува като брум ? Е, ако беше казал автора на темата, че чува радио " Хоризонт " - нямаше да се хвърлим на кондензаторите :lol:
Iliev Labs - специалист
Направо си се чуват 50 херца от мрежата. Чувал съм, но не съм го пробвал, че като се филтрира захранването - изчезва. След адаптора са 24 волта.
zoro1 - специалист
А сигнала който подаваш на телевозора през антенния вход ли е или през тунера?Малко глупости се изписаха колеги ,защото аз съм с Opentel 4000CI и mediamaster MM9200 ,като само на AV ми прави подобно нещо и то само с Опентела,с Нокията никакъв проблем,и това само на един Краун ,на Сонито и с двата приемника спи,което ме навежда на мисълта за прекомерни нива в АВ каналните усилватели.
petromaniq - специалист
Ако имаш 50 Hz от захранването във звука - ще ги имаш и в изображението.... Не забравяйте колко е кадровата честота ( редовата няма как да я чуете ) - и не се фукайте ( някои ) с намахани приемници. Тук говорим за решим проблем, при това съвсем " безболезнено ".
velas - специалист
stefan_gb написа:
petromaniq написа:
Нищо не е изсъхнало. Това е паразитно проникване на видеосигнал в звука. Усили си декодера поне на половина и така усилвай от телевизора.
Това е верния отговор :)
Да, това е причината, но се оправя със смяна на СКАРТ кабела с качествен.
Винаги приемника трябва да е с много повече усилен звук, отколкото телевизора.
boltik - специалист
Здравейте,на съседът му подарили един приемник и сега трябва да го настройваме.Чинийата е насочена към Емтелсат2.Къде може да прочетем,как се настройва и как се запаметяват програмите?Приемникът е SAMSAT SA 2000F/DVB.Ще съм благодарен на всякъкви съвети.И още се опитам да кача снимки на менюто.
velas - специалист
99% от приемниците сами си запаметяват програмите след сканиране на даден спътник.

П.П. Спътник "Емтелсат2" няма. :) Ето тук.
fox_vt - майстор
Винаги приемника трябва да е с много повече усилен звук, отколкото телевизора.
Е това е истински верния отговор колко съм питал и търсил от де иде тоя брум и решението беше телевизора на 30 звук от 100 и приемника колкото искаш нагоре.А че има нещо от скарта има щото на другия със антения вход няма такова нещо.

Тема "Към специалистите." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: