Да те съфорумците са ме изпреварили вече,но и аз да потвърдя.В службата гледаме булсатком на телевизор Велико Търново от онези с 8те канала с червените светещи копчета
Телевизора си работи прилично,но като 99% от тези телевизори и нашия е с развален потенциометър на усилването а и сме мързеливи и не го сменяме и по тази причина го държим надут до дупка и залепен с тиксо та да не го върти никой а намаляме с дистанционното,обаче като почнат рекламите и особенно като минават онези надписи със скоростта на светлината под рекламите с лихвените проценти и цените на СМС за игрите играй и загуби
телевизора бръжди та се не трае.Абе не се трае ама ние се задоволяваме с пускане на някоя и друга псувня а потенциометъра упорито не сменяме 
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Virtuozo
- специалист
25 мнения в "Към специалистите."
petromaniq
- специалист
Образно или не, какво може да чува като брум ? Е, ако беше казал автора на темата, че чува радио " Хоризонт " - нямаше да се хвърлим на кондензаторите 
Iliev Labs
- специалист
Направо си се чуват 50 херца от мрежата. Чувал съм, но не съм го пробвал, че като се филтрира захранването - изчезва. След адаптора са 24 волта.
zoro1
- специалист
А сигнала който подаваш на телевозора през антенния вход ли е или през тунера?Малко глупости се изписаха колеги ,защото аз съм с Opentel 4000CI и mediamaster MM9200 ,като само на AV ми прави подобно нещо и то само с Опентела,с Нокията никакъв проблем,и това само на един Краун ,на Сонито и с двата приемника спи,което ме навежда на мисълта за прекомерни нива в АВ каналните усилватели.
petromaniq
- специалист
Ако имаш 50 Hz от захранването във звука - ще ги имаш и в изображението.... Не забравяйте колко е кадровата честота ( редовата няма как да я чуете ) - и не се фукайте ( някои ) с намахани приемници. Тук говорим за решим проблем, при това съвсем " безболезнено ".
velas
- специалист
stefan_gb написа:Да, това е причината, но се оправя със смяна на СКАРТ кабела с качествен.petromaniq написа:Нищо не е изсъхнало. Това е паразитно проникване на видеосигнал в звука. Усили си декодера поне на половина и така усилвай от телевизора.Това е верния отговор
Винаги приемника трябва да е с много повече усилен звук, отколкото телевизора.
boltik
- специалист
Здравейте,на съседът му подарили един приемник и сега трябва да го настройваме.Чинийата е насочена към Емтелсат2.Къде може да прочетем,как се настройва и как се запаметяват програмите?Приемникът е SAMSAT SA 2000F/DVB.Ще съм благодарен на всякъкви съвети.И още се опитам да кача снимки на менюто.
velas
- специалист
fox_vt
- майстор
Винаги приемника трябва да е с много повече усилен звук, отколкото телевизора.Е това е истински верния отговор колко съм питал и търсил от де иде тоя брум и решението беше телевизора на 30 звук от 100 и приемника колкото искаш нагоре.А че има нещо от скарта има щото на другия със антения вход няма такова нещо.
Тема "Към специалистите." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература