Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Kirilpm - специалист
:shock: По-добре бягай по моргите и си вземи една цяла инсталация,че идея си нямаш в какво приключение ще се вкараш при опити да сменяш жичка по жичка колата трябва да я спреш за 1 месец и после 1 година да си оправяш грешките,отгоре на това може и да се запалиш,да изгориш ЕКУто и все такива приятни работи.Ако ще правиш нещо за да не изгори за напред бандажирай сноповете с качествена лента термоустойчива,ако ще продаваш слагай инсталацията от моргата и го давай смело.
mirk - майстор
dddilian написа:
Страхотно,мерси много.

Как да разбера,какво е сечението на даден кабел при положение,че никъде не е написано на изолацията ,защото или я няма или е избеляла?

Напротив на новите от типовете които ти дадох пише типа, сечението, производителя, стандарта
dddilian - напреднал
mirk написа:
dddilian написа:
Страхотно,мерси много.

Как да разбера,какво е сечението на даден кабел при положение,че никъде не е написано на изолацията ,защото или я няма или е избеляла?

Напротив на новите от типовете които ти дадох пише типа, сечението, производителя, стандарта
Не не, говоря за кабелите,които в момента са на колата,а не тези които ще взимам от магазина.
Примерно,знам сечението на част от кабелите,които ще сменям,защото американеца го е написал в сайта си....ама има и такива ,които той не е показал как сменя и съответно не им е написал параметрите.

Колкото до колегата,който ме посъветва да взема от морга....първо,голяма рядкост са колите с точно този двигател и инсталация,и второ, ако намеря то те ще са в същото състояние като моята инсталация.
Пак казвам,това е фабричен дефект при този модел,който е оправен чак при моделите произведени след 1996г,а моята е 91ви набор.
Освен това,тази кола не се кара всеки ден,тъй че не е проблем да седи разкостена няколко месеца...макар,че на първо време ще сменя само 20-тина жици,а не цялата инсталация.МАлко по малко ще сменя всичко.
Просто ми трябваше малко инфо,откъде да купя това-онова и малко разяснения относно кабелите.
Няма какво лошо да се случи.Добър съм с поялника,ще внимавам кой кабел,къде отива...само това е риска.
mirk - майстор
Ами отрежи си по 5 санта от различните жици които ще сменяш и ходиш с мострите в магазина, мериш с шублер, сравняваш на око и взимаш по дебелото :lol: какво има толкова за чудене.
И забрави за тоя американец те са нация технически неграмотна, виж българина е друга бира и от всичко разбира особено от тел и жици. :lol: :lol: Така ги е омешал американеца сеченията че не можеш се оправи, някъде писал в мм после в техните си мерки с някакви номера.
Последна промяна от mirk на чет юни 03, 2010 9:28 pm, променено общо 1 път.
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:46 am, променено общо 1 път.
mirk - майстор
Каса бира и мерак на килограм :lol:
dddilian - напреднал
Голяма разправия ще е,ама ще си заслужава.
Дано само не объркам нещо....

Направо ще ги търся тези от сайта,който ми даде.

Благодаря на всички.Като започна да върша работата /след месец/ ,ще сложа някоя снимка.
Kirilpm - специалист
Извинявам се за некомпетентното изказване по горе аз недочетох и останах с впечатление,че става въпрос за В124.Та сподели кои кабели си опекал.Мога да ти помогна с ел. схема и съвет.Дано не се налага да сваляш табло и да прозвъняваш инсталацията.За да ти дам ел схема ми трябва година и обем двигател,ако нямаш тях номера на рамата(вин кода) ще свърши работа.Трябва да си наясно с това,кои кабел за какъв товар е предвиден и какво му е сечението и изолацията.
dddilian - напреднал
Става дума за W140.

Доста от кабелите са изпечени,но няма да сменям всички.

Под това,какъв товар ще минава,какво да разбирам?Напрежението ли?

Не съм много наясно с тия ел. неща.
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:47 am, променено общо 1 път.

Тема "Кабели подходящи за ел.инсталацията на кола в София.Къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: