Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
romanpm - майстор
Проблем ще е конденза при изключване на захранване и UPS / не дай си боже / При големите мощности с предавател на известна GSM мрежа се ползват два климатика /единия в резерв / по покриви и полета пък и има обслужващ персонал :?
torbalan - Дървен философ
:lol:

ако можеше сървъра да виси на балкона - никой нямаше да си прави труда да строи сървърни помещения...

това с мазето е по-добър вариант....
philip_stoev - напреднал
torbalan написа:
:lol:

ако можеше сървъра да виси на балкона - никой нямаше да си прави труда да строи сървърни помещения...

това с мазето е по-добър вариант....
Трябваше да нарека машината "работна станция" за да избегна асоциациите със сървъри :-). Проблемът, който се опитвам да реша е, че машината шуми ужасно. Екстрите осигурявани от специализираните сървърни помещения не ми трябват.
хаха
а гнездо на лястовици върху дупката на вентилатора трябва ли ти ?))))

като е шумна машината - смени и вентилаторите...
nivanov - специалист
http://www.arctic-cooling.com/catalog/index.php
Ако само шума ти е проблем - поразгледай ги, с техните вентилатори и читаво захранване тази, която ползвам за сървър изобщо не се чува ;-)
Дисковете са и от зелената серия на WD ...

И един съвет - за шума се мисли още при сглобяването на машината, не в последствие ...

P.S. Повечето неща на арктик куулинг можеш да ги намериш в мултирама ...
mitcd - специалист
Идеята е да се скрие от нечии очи този сървър,какво обслужване ,какви 5 лева ?
Слагаш му накаква добра изолация. За да не грее - взимаш си конфигурация която не греее.По мощно захранване.Intel DualCore,вградено видео.Никакви AMD та и ATI.Едно PC като сървър не е натварено и не би трябвало да грее много.Монтирал съм PC в един затворен шкаф за видео наблюдение и си бачка с години.Но съм го конфигорирал така че да не ми грее и не ми прави никакви проблеми.
а с лястовиците, врабците и другите гадове какво правим?
пепел, кал, полени?

в крайна сметка за какво ти е сървър, който не е натоварен???
в една мрежа обикновено сървъра е най-натовареното звено :)

в крайна сметка никой не ти пречи да експериментираш :)
BAlexandrov - специалист
Работна станция със 100% натоварване на процесорите и без монитор и клавиатура е сървър :lol: Това, че ти искаш работна станция да върши тази работа на терасата е друг въпрос ;-) Според мен проблемът ще е с охлаждането предимно лятото. Ако явържеш кутията със стаята в която да има климатик мисля, че е вариант - през прозорец например....
philip_stoev - напреднал
torbalan написа:
хаха
а гнездо на лястовици върху дупката на вентилатора трябва ли ти ?))))

като е шумна машината - смени и вентилаторите...
Е, ако дойдат и лястовици ще бъде направо умилително, но точно тази вероятност ще я мисля когато се случи на практика.

За вентилаторите - ок, а какво да правя с моторите на твърдите дискове? Единственият безшумен твърд диск който имам има ужасна производителност...
nivanov - специалист
Намираш място в коридора над вратата на някоя стая за един малък рак, 6У обикновено са достатъчни, слагаш го в малка кутия (микроатх примерно) и го забиваш в рак-а
На балкона няма да изкара дълго, бъди сигурен, ако искаш направи си експеримент да оставиш празна кутия за комп на балкона за 1 месец, след това я погледни какво няма по нея ...

Говоря от личен опит между другото ;-)

Тема "Шкаф за сървър на балкона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: