Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cerrone - специалист
Благодаря на всички съветници. Тъй като бойлера е качен почти до тавана и първоначално не видях клемите върху термозащитата. С подходящ стол и два чифта хавлиени чорапи успях да се добера до него и всичко беше свързано както ме посъветвахте. =D> Дори успя да загрее водата докато се мотах около него.
LazarGanev - "Велик майстор"
Честито! Пием бира :drinkers:
cerrone - специалист
Може да е от това, че преди това не почерпих по една бира, но имам следния проблем:
Откакто го свързах пустия му бойлер уж всичко си е наред, но забелязвам, че дори и при "набримчен" докрай чакрък показателя за температурата не надвишава 50 градуса и си стои в средата на скалата. След като преди малко жена ми излезе бясна от банята и почна да ме обвинява, че не съм го вързал нещо правилно взех да се чудя дали няма нещо нередно наистина, че да не качва температурата по-нагоре :rolleyes:
Бойлерът е от базовите модели на Теси.
Дайте някой съвет моля
preslav - майстор
cerrone написа:
Може да е от това, че преди това не почерпих по една бира, но имам следния проблем:
Откакто го свързах пустия му бойлер уж всичко си е наред, но забелязвам, че дори и при "набримчен" докрай чакрък показателя за температурата не надвишава 50 градуса и си стои в средата на скалата. След като преди малко жена ми излезе бясна от банята и почна да ме обвинява, че не съм го вързал нещо правилно взех да се чудя дали няма нещо нередно наистина, че да не качва температурата по-нагоре :rolleyes:
Дайте някой съвет моля
Ти много не го гледай този термометър - и при мен е само за парлама, картинката е общо взето има/няма!
Но иначе отново се огледай за свободни клеми по самия ключ (онова дето свети когато е включено и не свети при изключено положение) - при мен фаза и нула са закачени за него (без особено значение кое къде)!
vvventsi - специалист
cerrone написа:
Дайте някой съвет моля
Аз скоро ходих да ремонтирам един бойлер Теси,на едно момиче,то се оплака че не загрява добре водата изключва включва но загрява както ти си писал около 45-50гр. а каза че преди си е загрявал нормално,аз и смених терморегулатора и сега си работи загрява до 65гр,сигурно и на тоя му е заминал терморегулатора,смени го с нов, мисля че 22 лв май струваше терморегулатора!
LazarGanev - "Велик майстор"
cerrone написа:
Хе, за април става бирата, ама сега вече готви най-малкото червено вино или коняк да черпиш, за да не се разваля бойлера. :drinkers: :-D
Можеш ли да измериш температурата на водата, която се получава при надупен докрай потенциометър?
fox_vt - майстор
Принципно няма начин това че загрява по малко да е от свързването,по вероятно е дефектен,зле настроен или със лошо позиционирана сонда терморегулатор като последното е по слабовероятно.Виж като изключи бойлера източи в някакъв съд гореща вода и потопи термометър вътре не трябва да е по малко от 70 градуса при макс на терморегулатора.Я колегата ме изпреварил даже :lol:
velas - специалист
"Юзър френдли" бойлер няма!...Освен ако не си решил да си разширяваш апартамента...
Уговори се с някой разбиращ градски съфорумец да ти го погледне и отремонтира. А после :partyman: ...удоволствието и сигурността са много по-големи... :yawinkle:
DMN - майстор
Колеги, малко встрани от темата, но все пак - нека хората, които не са сигурни какво правят по инсталацията на един бойлер, да внимават много. Вижте линка по-долу...

http://www.paralel44.com/%D0%B1%D0%BE%D ... %80%D0%B0/
preslav - майстор
DMN написа:
Колеги, малко встрани от темата, но все пак - нека хората, които не са сигурни какво правят по инсталацията на един бойлер, да внимават много. Вижте линка по-долу...

http://www.paralel44.com/%D0%B1%D0%BE%D ... %80%D0%B0/
Сигурно е предмет на нова тема, но ще споделя, че проблемите с ел.бойлерите не са само в свързването им към тока - проблем е и автоматиката на която незнайно защо толкова много разчитаме - имам познати с гръмнал бойлер (апартаментът се превръща в банкетна зала). Проблем е и преразходът на енергия заради постоянно включения бойлер, но това (незнанайно защо) се подминава от всички.
Готов съм да се обоснова, но само при заявено желание от страна на потребители на форума.

Тема "Начинаещ - как да свържа бойлер Теси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: