Благодаря на всички съветници. Тъй като бойлера е качен почти до тавана и първоначално не видях клемите върху термозащитата. С подходящ стол и два чифта хавлиени чорапи успях да се добера до него и всичко беше свързано както ме посъветвахте.
Дори успя да загрее водата докато се мотах около него.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cerrone
- специалист
24 мнения в "Начинаещ - как да свържа бойлер Теси?"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Честито! Пием бира 
cerrone
- специалист
Може да е от това, че преди това не почерпих по една бира, но имам следния проблем:
Откакто го свързах пустия му бойлер уж всичко си е наред, но забелязвам, че дори и при "набримчен" докрай чакрък показателя за температурата не надвишава 50 градуса и си стои в средата на скалата. След като преди малко жена ми излезе бясна от банята и почна да ме обвинява, че не съм го вързал нещо правилно взех да се чудя дали няма нещо нередно наистина, че да не качва температурата по-нагоре
Бойлерът е от базовите модели на Теси.
Дайте някой съвет моля
Откакто го свързах пустия му бойлер уж всичко си е наред, но забелязвам, че дори и при "набримчен" докрай чакрък показателя за температурата не надвишава 50 градуса и си стои в средата на скалата. След като преди малко жена ми излезе бясна от банята и почна да ме обвинява, че не съм го вързал нещо правилно взех да се чудя дали няма нещо нередно наистина, че да не качва температурата по-нагоре
Дайте някой съвет моля
preslav
- майстор
cerrone написа:Може да е от това, че преди това не почерпих по една бира, но имам следния проблем:Ти много не го гледай този термометър - и при мен е само за парлама, картинката е общо взето има/няма!
Откакто го свързах пустия му бойлер уж всичко си е наред, но забелязвам, че дори и при "набримчен" докрай чакрък показателя за температурата не надвишава 50 градуса и си стои в средата на скалата. След като преди малко жена ми излезе бясна от банята и почна да ме обвинява, че не съм го вързал нещо правилно взех да се чудя дали няма нещо нередно наистина, че да не качва температурата по-нагоре![]()
Дайте някой съвет моля
Но иначе отново се огледай за свободни клеми по самия ключ (онова дето свети когато е включено и не свети при изключено положение) - при мен фаза и нула са закачени за него (без особено значение кое къде)!
vvventsi
- специалист
cerrone написа:Може да е от това, че преди това не почерпих по една бира, но имам следния проблем:Аз скоро ходих да ремонтирам един бойлер Теси,на едно момиче,то се оплака че не загрява добре водата изключва включва но загрява както ти си писал около 45-50гр. а каза че преди си е загрявал нормално,аз и смених терморегулатора и сега си работи загрява до 65гр,сигурно и на тоя му е заминал терморегулатора,смени го с нов, мисля че 22 лв май струваше терморегулатора!
Откакто го свързах пустия му бойлер уж всичко си е наред, но забелязвам, че дори и при "набримчен" докрай чакрък показателя за температурата не надвишава 50 градуса и си стои в средата на скалата. След като преди малко жена ми излезе бясна от банята и почна да ме обвинява, че не съм го вързал нещо правилно взех да се чудя дали няма нещо нередно наистина, че да не качва температурата по-нагоре![]()
Дайте някой съвет моля
LazarGanev
- "Велик майстор"
cerrone написа:Може да е от това, че преди това не почерпих по една бира, но имам следния проблем:Хе, за април става бирата, ама сега вече готви най-малкото червено вино или коняк да черпиш, за да не се разваля бойлера.
Можеш ли да измериш температурата на водата, която се получава при надупен докрай потенциометър?
fox_vt
- майстор
Принципно няма начин това че загрява по малко да е от свързването,по вероятно е дефектен,зле настроен или със лошо позиционирана сонда терморегулатор като последното е по слабовероятно.Виж като изключи бойлера източи в някакъв съд гореща вода и потопи термометър вътре не трябва да е по малко от 70 градуса при макс на терморегулатора.Я колегата ме изпреварил даже 
DMN
- майстор
Колеги, малко встрани от темата, но все пак - нека хората, които не са сигурни какво правят по инсталацията на един бойлер, да внимават много. Вижте линка по-долу...
http://www.paralel44.com/%D0%B1%D0%BE%D ... %80%D0%B0/
preslav
- майстор
DMN написа:Колеги, малко встрани от темата, но все пак - нека хората, които не са сигурни какво правят по инсталацията на един бойлер, да внимават много. Вижте линка по-долу...Сигурно е предмет на нова тема, но ще споделя, че проблемите с ел.бойлерите не са само в свързването им към тока - проблем е и автоматиката на която незнайно защо толкова много разчитаме - имам познати с гръмнал бойлер (апартаментът се превръща в банкетна зала). Проблем е и преразходът на енергия заради постоянно включения бойлер, но това (незнанайно защо) се подминава от всички.
Готов съм да се обоснова, но само при заявено желание от страна на потребители на форума.
Тема "Начинаещ - как да свържа бойлер Теси?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература