Прав си да , но не виждам причина за някакво запецване , принципно съм привърженик на фразата "защо да е сложно като може да е просто ... Вратата ще е на 2 колеа и ще се движи на идеално права релса (от обърнат винкел) другия варянт са лагери , но не се сещам за просто изпълнение на релсата да се движат лагерите , хем да са водачи хем да е и магаистрала за движение ,а и като се зацапат ще има проблем , освен ако не ползвам някакъв вид авто ролки , които са предпазени от боклуци с пластмасови капаци , но това като седна да мисля ще го измисля
моля за помощ относно електрическата част , как да стане командването на мотора , едно по едно ме интересува , мерси
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DirtySouth
- напреднал
29 мнения в "Автоматика за гаражна врата ,как да стане ?"
DirtySouth
- напреднал
Добре да приемем ,че няма да зацепва , как да стане командването , с импулсни релета нещо или ?
zimel
- специалист
DirtySouth, прави са колегите, които се съмняват в мощността на моторчето от чистачки, послушай и съветите на моймой...
Защо?
Защото при избора на задвижващия механизъм е определящо теглото на вратата, аз съм монтирал няколко такива и винаги са ме питали колко тежи вратата?. Това от фирмата, която ми продава автоматиката и механиката.
Нали говорим за плъзгане ляво- дясно, а не горе-долу?
Та прав е човека, направи си механиката да работи, защото и на мен не ми е ясно как ще стане с верига, на такава врата се поставя гребен. Но ти пък може и да успееш, аз лично не съм виждал задвижка ляво-дясно с верига, а и моторчето ми се струва слабичко. Пожелавам ти успех в творчеството.
А иначе против замръзване може да се монтира съпротивителен проводник за подово отопление във винкела , НО след заваряването му.
Защо?
Защото при избора на задвижващия механизъм е определящо теглото на вратата, аз съм монтирал няколко такива и винаги са ме питали колко тежи вратата?. Това от фирмата, която ми продава автоматиката и механиката.
Нали говорим за плъзгане ляво- дясно, а не горе-долу?
Та прав е човека, направи си механиката да работи, защото и на мен не ми е ясно как ще стане с верига, на такава врата се поставя гребен. Но ти пък може и да успееш, аз лично не съм виждал задвижка ляво-дясно с верига, а и моторчето ми се струва слабичко. Пожелавам ти успех в творчеството.
А иначе против замръзване може да се монтира съпротивителен проводник за подово отопление във винкела , НО след заваряването му.
DirtySouth
- напреднал
за ляво дясно плъзгане става дума да , а иначе точно веригата не ми пречи от единия на до другия край да я опъна и с 2 болта да я хвана дори .... Не го мисля това хич , интересно ми е как да стане електрическата част , как да прави реверс , как да се спира сама като стигне края и тн , мерси за съветите , но моля ви не ме разбирайте грешно ,искам помощ ,а не акъл ... И то помощ за определена част ,а именно електрическата и все пак за това съм пуснал темата в тоя раздел
DirtySouth
- напреднал
Нямам идея , но е с 3 скорости , и все ще има подходяща да стане работата , може ли да ми начертаеш схема , на това което написа по-горе
Тема "Автоматика за гаражна врата ,как да стане ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература