Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DirtySouth - напреднал
Прав си да , но не виждам причина за някакво запецване , принципно съм привърженик на фразата "защо да е сложно като може да е просто ... Вратата ще е на 2 колеа и ще се движи на идеално права релса (от обърнат винкел) другия варянт са лагери , но не се сещам за просто изпълнение на релсата да се движат лагерите , хем да са водачи хем да е и магаистрала за движение ,а и като се зацапат ще има проблем , освен ако не ползвам някакъв вид авто ролки , които са предпазени от боклуци с пластмасови капаци , но това като седна да мисля ще го измисля :) моля за помощ относно електрическата част , как да стане командването на мотора , едно по едно ме интересува , мерси
VLADO66 - майстор
Сaмо обърнaт винкeл-създaвa по-мaлко съпротивлeниe.А по повод зa зaпeцвaнeто-тъй кaто всeки дeн боря eднa тaкaвa щe ти дaм eднa случкa от онзи дeн:двa сaнтимeтрa мокър сняг и врaтaтa сe отвори достa трудно хeм e с винкeл хeм e с итaлиaнски колeлa и водaчи.
DirtySouth - напреднал
Добре да приемем ,че няма да зацепва , как да стане командването , с импулсни релета нещо или ?
moimoimoi - майстор
aз ти предлагам първо да си направиш механиката,да пробваш с един акумулатор дали ще се движи изобщои чак тогава се тревожи за електрониката
zimel - специалист
DirtySouth, прави са колегите, които се съмняват в мощността на моторчето от чистачки, послушай и съветите на моймой...

Защо?

Защото при избора на задвижващия механизъм е определящо теглото на вратата, аз съм монтирал няколко такива и винаги са ме питали колко тежи вратата?. Това от фирмата, която ми продава автоматиката и механиката.

Нали говорим за плъзгане ляво- дясно, а не горе-долу?

Та прав е човека, направи си механиката да работи, защото и на мен не ми е ясно как ще стане с верига, на такава врата се поставя гребен. Но ти пък може и да успееш, аз лично не съм виждал задвижка ляво-дясно с верига, а и моторчето ми се струва слабичко. Пожелавам ти успех в творчеството.

А иначе против замръзване може да се монтира съпротивителен проводник за подово отопление във винкела , НО след заваряването му.
joro39 - специалист
Веригата се заварява на профил и сетне профила на вратата ,може и с въже да стане даже.
DirtySouth - напреднал
за ляво дясно плъзгане става дума да , а иначе точно веригата не ми пречи от единия на до другия край да я опъна и с 2 болта да я хвана дори .... Не го мисля това хич , интересно ми е как да стане електрическата част , как да прави реверс , как да се спира сама като стигне края и тн , мерси за съветите , но моля ви не ме разбирайте грешно ,искам помощ ,а не акъл ... И то помощ за определена част ,а именно електрическата и все пак за това съм пуснал темата в тоя раздел
moimoimoi - майстор
реверса го правиш като размениш местата на плюс и минус-става с два контактора
а спирането в крайно положение става с крайни изключватели
и пак то казвам че електрическата част е елементарна,трудното е механиката да заработи
това моторче какви обороти прави?
DirtySouth - напреднал
Нямам идея , но е с 3 скорости , и все ще има подходяща да стане работата , може ли да ми начертаеш схема , на това което написа по-горе
joro39 - специалист
Прикачен файл:
p1020939n.jpg
с мотор за чистачки можеш да направиш нищо подобно ?да извинява колегата на когото е снимката.........

Тема "Автоматика за гаражна врата ,как да стане ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: