Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
yassi - специалист
hidrazin написа:
Един комплект корони за дърво и картон струват 5-6-7 лева. Има и големи комплекти за 10-12-15 лева. Един малък е достатъчен за повечето случаи и любителска работа.
http://vikiwat.com/product/16177/bor-ko ... hasti.html
http://www.gsstroimarket.bg/view/98192.html
За няколко дупки обаче и това не си заслужава. Става перфектно с някое остро джобно ножче на което острието му е колкото се може по-тясно. Така по-добре се изрязва кръг. Макетните ножчета особено ако са от тези по-широките не ги харесвам за тази работа.
Ако след изрязването се окаже че дупката идва плитка с малко и няма да имаш много връзки вътре .... се реже дъното на кутията. :)
А относно това че не можеш да изключиш този токов кръг - какво чудно има? Инсталацията ти е правена от някой "майстор". Вероятно картонаджия, плочкаджия или дюлгер със задълбочени познания в електротехниката. :lol:
:partyman:
Ха ха ха,

мен най ми беше чудно, че там имаше фасунга и като сложих крушка тя светна и не знаех откъде да я изключа. Отначало си мислех, че се вкл и изкл от серийния ключ, но се оказа, че серийния ключ е за полилей с две линии и се оказа, че не мога да изключа тази крушка отникъде другаде освен централно от таблото и то не с линия, а с целия апартамент.
По принцип на този кабел не предвиждам нещо сериозно - един аспиратор който беше към 150 вата и едно осветление диодно над мивката. При положение, че не е на самостоятелна линия нужно ли е да направя някаква допълнителна защита?
hidrazin - майстор
yassi написа:
По принцип на този кабел не предвиждам нещо сериозно - един аспиратор който беше към 150 вата и едно осветление диодно над мивката. При положение, че не е на самостоятелна линия нужно ли е да направя някаква допълнителна защита?
Не правилно. Ама въобще не е. Това означава че при проблем по този токов кръг няма кой да го изключи. Едва ли главния предпазител ще падне преди да се запали или изгори този предполагам не много дебел кабел.
Намери в таблото кой е кабела захранващ този кабел и го прехвърли на някой от другите предпазители или ако имаш място си сложи още един предпазител за този токов кръг. Първото мисля ще е по-лесно.
yassi - специалист
hidrazin написа:
yassi написа:
Не правилно. Ама въобще не е. Това означава че при проблем по този токов кръг няма кой да го изключи. Едва ли главния предпазител ще падне преди да се запали или изгори този предполагам не много дебел кабел.
Намери в таблото кой е кабела захранващ този кабел и го прехвърли на някой от другите предпазители или ако имаш място си сложи още един предпазител за този токов кръг. Първото мисля ще е по-лесно.
О'К, за това ще извикам обаче специалист. Там не бъркам, прекрачвам прага си.
Иначе кабелът е 2,5 мм3, сигурен съм, защото го удължавах и разклонявах.
boqn_zara - специалист
А относно това че не можеш да изключиш този токов кръг - какво чудно има? Инсталацията ти е правена от някой "майстор". Вероятно картонаджия, плочкаджия или дюлгер със задълбочени познания в електротехниката. :lol:
ХАХАХАХАХ :-D :-D :-D :-D
Това ме изкефи. :-D :-D :-D
Да и това е вариант да изреже кутията но,на някой кутий после става много кофти чупат се не искат да се стегат дългите болтове нз от кой ще вземе.
hidrazin - майстор
boqn_zara написа:
Да и това е вариант да изреже кутията но,на някой кутий после става много кофти чупат се не искат да се стегат дългите болтове нз от кой ще вземе.
Ами така е ама понякога е за предпочитане. Особено ако отзад се окаже бетонна колона например - от старото материал дето има повече желязо отколкото бетон и издържа на непряк ядрен удар. :-D Правил съм го тоя номер - изрязана кутия и през отвора на картона слагаш и хващаш с гипс.
yassi - специалист
hidrazin написа:
yassi написа:
Искам само да питам - ако тази линия няма включен консуматор някаква заплаха има ли?
Брато, въпросът ми е сериозен, щото ако е опасно да бягам натам да действам. Или има опасност само ако е включен някакъв уред?
hidrazin - майстор
Ами не е толкова спешно но ако сега докато човъркаш по този кръг и без да искаш направиш късо е по-вероятно да ти изгори или да се запали (стопи изолацията) на кабела преди да падне бушона.
За мен е редно да си го оправиш преди да работиш по него.
yassi - специалист
hidrazin написа:
Ами не е толкова спешно но ако сега докато човъркаш по този кръг и без да искаш направиш късо е по-вероятно да ти изгори или да се запали (стопи изолацията) на кабела преди да падне бушона.
За мен е редно да си го оправиш преди да работиш по него.
Ще го оправя, просто не съм там сега и се попритесних.
boqn_zara - специалист
В другата тема където си публикувал,видях проекта,та там проектанта хубаво го е направил излаза за аспиратор да е към осветлението обаче не е имало кой да го спази.
yassi - специалист
boqn_zara написа:
В другата тема където си публикувал,видях проекта,та там проектанта хубаво го е направил излаза за аспиратор да е към осветлението обаче не е имало кой да го спази.
Значи на картинка добре изглежда. В действителност обаче как ти изглежда хладилникът да е пред прозореца? Защо има прозорец тогава? Проекта е без гипсокартона, а след като е сложен нещата стават други. Към стената разстоянието е 7-8см, а до комина беше около 15см. Ама това е друга тема.
Не разбирам защо трябва да се спазва проекта по отношение на това къде да са уредите. Той проектанта ако ми сложи хладилника пред вратата на балкона там ли да го оставя? Щото с този гипсокартон натам отиваха нещата.
Аз не виждам проблем, ако всичко е направено както трябва и съгласно правилата.

Тема "Нужна ли е разклонителна кутия или не?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: