• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kabel96 - специалист
Просто изках да спечеля малко време и да се сетя точно но уви.Метода съм го измислил аз но преди 26 години за последно съм го ползвал и съответно вече забравих съставките.После аз хванах друга посока в електрониката и електронните запалвания ги оставих на един приятел и колега който в подследствие почина млад от тежко заболяване.До скоро никой не влизаше в работилницата му но днес помолих друг човек да отиде и да види празните шишета но сина му бил порастнал и разтребил вече.Веществата бяха изключително отровни щото ги копувах през лаболаторията на един завод.Та в общи линии метода е в един буркан сипваш на дъното един пръст адска смес и вътре на поставка при нас парче мрамор стои блока.Смолата става на пясък и платката лъсва като от завода като дори не падат и надписите на елементите.Говоря че не яде даже и пласмасата и надписите на електролитните кондензатори.Ако е голям блока с четка за рисуване отсраняваш шупналата смола и остявяш докато падне всичко.Най много 3-4 дена отнема.Отгоре задължително капачка на буркана.Това беше в ерата на дружба и урал.В последствие знам че е нямало и никакви проблеми и с блокове на бош и магнет марели.Преди две години и на мен ми трябваше да разтворя блока на една хидрофорна помпа гардения и питах трети човек от групата който живее в чужбина дали не си спомня.Той е принципен много и изрази съмнение че тази смес може и да е довела до заболяването и по добре да не си я спомняме.
hidrazin - майстор
kabel96 написа:
Просто изках да спечеля малко време и да се сетя точно но уви.Метода съм го измислил аз но преди 26 години за последно съм го ползвал и съответно вече забравих съставките.После аз хванах друга посока в електрониката и електронните запалвания ги оставих на един приятел и колега който в подследствие почина млад от тежко заболяване.До скоро никой не влизаше в работилницата му но днес помолих друг човек да отиде и да види празните шишета но сина му бил порастнал и разтребил вече.Веществата бяха изключително отровни щото ги копувах през лаболаторията на един завод.Та в общи линии метода е в един буркан сипваш на дъното един пръст адска смес и вътре на поставка при нас парче мрамор стои блока.Смолата става на пясък и платката лъсва като от завода като дори не падат и надписите на елементите.Говоря че не яде даже и пласмасата и надписите на електролитните кондензатори.Ако е голям блока с четка за рисуване отсраняваш шупналата смола и остявяш докато падне всичко.Най много 3-4 дена отнема.Отгоре задължително капачка на буркана.Това беше в ерата на дружба и урал.В последствие знам че е нямало и никакви проблеми и с блокове на бош и магнет марели.Преди две години и на мен ми трябваше да разтворя блока на една хидрофорна помпа гардения и питах трети човек от групата който живее в чужбина дали не си спомня.Той е принципен много и изрази съмнение че тази смес може и да е довела до заболяването и по добре да не си я спомняме.
Късен (ранен) час от денонощието. Ти на колко си? :-D Аз съм на няколко. :-D Това, дето ще му разтвори епоксидната заливка, ще му махне и корпусите на много елементи и надписите на почти всички. Общо взето - мисия невъзможна. Пича иска като го прасне в в някакъв разтвор, да стане като от завода, преди да го залеят.Ама нека се пробва хлапето. Може и да открие Америка.
Пък за адските смеси ..... не ме барай. :x
:partyman:
kabel96 - специалист
hidrazin написа:
kabel96 написа:
Късен (ранен) час от денонощието. Ти на колко си? :-D Аз съм на няколко. :-D Това, дето ще му разтвори епоксидната заливка, ще му махне и корпусите на много елементи и надписите на почти всички. Общо взето - мисия невъзможна. Пича иска като го прасне в в някакъв разтвор, да стане като от завода, преди да го залеят.Ама нека се пробва хлапето. Може и да открие Америка.
Пък за адските смеси ..... не ме барай. :x
Точно такава за такава смес ти говоря.Без да пипаш платката става като от завода.На ни колко не съм щото няма още преди два дена я сварих.Гледах филм от компа и преди да легна рекох да видя какво става тука.Крайно време е да свършим някое пъклено дело с джулай накрая. :drinkers: :drinkers: :weedman: Лягай че като знам утре как ще ти е главата.
Между другото оня пич дето се видяхме последно кога си идва да продава там.
Айде лека че гледай кво става понякога. http://video.data.bg/42/122936
hidrazin - майстор
kabel96 написа:
Лягай че като знам утре как ще ти е главата.
Между другото оня пич дето се видяхме последно кога си идва да продава там.
Айде лека че гледай кво става понякога. http://video.data.bg/42/122936
Утре/днес съм на психиатър/психо диспансер. Ша трябва да си вадя документ, че не съм нормален и ще трябва да го доказвам.Сутринта отивам в Зарата да го вадя.
Пича го чакам тези дни да се прибере.
Хубави зайчета. Днес пред джипа в полето минаха петнадесетина. Не бяха толкова хубави, ама се въдят в несвяст. Сега няма кой да ги притеснява. Понякога ги гледам на термокамерите, като си правят оргии. :-D
За такава "адска" смес - забрави. Доста е пробвано. :shock:
Аааа... Най-прясна ми е мисля от 2007-а ??? :?
gogo7777 - майстор
Адската смес се казва ВОДА. Трябва му само тенджера и котлон :-D . Вари се докато омекне, подправки не се слагат :-D . Сериозно, смолата омеква и става много елестична. Повечето елементи ще оцелеят при 100-ина градуса, но кондензаторите дават фира. Аз не съм пробвал с платка, но със смола си играя почти всеки ден и знам какво ще и се случи при варене :-D

А за адските смеси е друга бира. От сега едни дечурлига ме дрънчат да им направя бомба за Нова Година, ама няма да ги огрее :-D
Ша трябва да си вадя документ, че не съм нормален
И на мен ми трябва такъв документ........вземи два ако не те хванат :-D
Респром - напреднал
Благодаря на всички за изказаните мнения. Ще пробвам да го сваря с вода и този епоксиден разтворител. Дано да стане, че имам доста CDI-та за ремонт, но все пак още се уча и Вашите съвети ми бяха много полезни. И ако някой знае още нещо добре дошъл е да сподели. И конкуренцията да не се притеснява от това, че някой иска да се научи на нещо повече. И все пак аз съм на 18г., уча промишлена електроника, в цялото училище има 160 ученика по тази специалност, като аз съм в това училище именно заради нея, за разлика от другите.
Респром - напреднал
Пробвах това онова но с никакъв резултат.Врях го но нямаше резултат сложих и сода и оцет и пак няма резултат.Сега ми текна да пробвап по начина които си правя платките но незнам дали ще се получи някой ако има идеи да кажи.Извитезе за грешките но много бързам.
gogo7777 - майстор
Бря......че каква да е тая смола :? .
hidrazin - майстор
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 26#p547237
Аз пиша че е пробвано ама никой не вярва. И аз не знам каква е смолата. В много от случаите от отварянето няма никаква файда. С голям зор преди няколко години успях да изчопля/разглобя един електронен регулатор на Ямаха. Основата му е плочката за закрепяне към радиатора и мощните елементи са безкорпусни, монтирани направо на тази плоча(дъното на кутийката) - няма и как да разбереш какви са. Останалите елементи са сглобени като хибридна схема и по повечето надписи нямаше. Всичкото това залято с нещо черно като стъкло. Решението е ново - купено или самоделка.
  • 1
  • 2

Тема "Разграждане,отваряне на CDI-електронно запалване на мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: