Просто изках да спечеля малко време и да се сетя точно но уви.Метода съм го измислил аз но преди 26 години за последно съм го ползвал и съответно вече забравих съставките.После аз хванах друга посока в електрониката и електронните запалвания ги оставих на един приятел и колега който в подследствие почина млад от тежко заболяване.До скоро никой не влизаше в работилницата му но днес помолих друг човек да отиде и да види празните шишета но сина му бил порастнал и разтребил вече.Веществата бяха изключително отровни щото ги копувах през лаболаторията на един завод.Та в общи линии метода е в един буркан сипваш на дъното един пръст адска смес и вътре на поставка при нас парче мрамор стои блока.Смолата става на пясък и платката лъсва като от завода като дори не падат и надписите на елементите.Говоря че не яде даже и пласмасата и надписите на електролитните кондензатори.Ако е голям блока с четка за рисуване отсраняваш шупналата смола и остявяш докато падне всичко.Най много 3-4 дена отнема.Отгоре задължително капачка на буркана.Това беше в ерата на дружба и урал.В последствие знам че е нямало и никакви проблеми и с блокове на бош и магнет марели.Преди две години и на мен ми трябваше да разтворя блока на една хидрофорна помпа гардения и питах трети човек от групата който живее в чужбина дали не си спомня.Той е принципен много и изрази съмнение че тази смес може и да е довела до заболяването и по добре да не си я спомняме.
kabel96 написа:Просто изках да спечеля малко време и да се сетя точно но уви.Метода съм го измислил аз но преди 26 години за последно съм го ползвал и съответно вече забравих съставките.После аз хванах друга посока в електрониката и електронните запалвания ги оставих на един приятел и колега който в подследствие почина млад от тежко заболяване.До скоро никой не влизаше в работилницата му но днес помолих друг човек да отиде и да види празните шишета но сина му бил порастнал и разтребил вече.Веществата бяха изключително отровни щото ги копувах през лаболаторията на един завод.Та в общи линии метода е в един буркан сипваш на дъното един пръст адска смес и вътре на поставка при нас парче мрамор стои блока.Смолата става на пясък и платката лъсва като от завода като дори не падат и надписите на елементите.Говоря че не яде даже и пласмасата и надписите на електролитните кондензатори.Ако е голям блока с четка за рисуване отсраняваш шупналата смола и остявяш докато падне всичко.Най много 3-4 дена отнема.Отгоре задължително капачка на буркана.Това беше в ерата на дружба и урал.В последствие знам че е нямало и никакви проблеми и с блокове на бош и магнет марели.Преди две години и на мен ми трябваше да разтворя блока на една хидрофорна помпа гардения и питах трети човек от групата който живее в чужбина дали не си спомня.Той е принципен много и изрази съмнение че тази смес може и да е довела до заболяването и по добре да не си я спомняме.Късен (ранен) час от денонощието. Ти на колко си?

Пък за адските смеси ..... не ме барай.