Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
sts написа:
Такъв експеримент съм правил през 2008г. на един обществен обект.
Направих и експеримент с комбинирана ДТЗ свързана като главен прекъсвач на апартаментно табло.Давам на късо двата проводника /L и N/ свързани след ДТЗ /6 мм2/ очаквайки голяма "дъга".Не се получи нищо подобно.Като отрязано със скалпел падна на пода едно парче от проводника.Беше "горещо" но не остави следи по пода и не беше "опушено" - следи от изгаряне.Тогава разбрах истината за ДТЗ.
У нас беше нация техническа навремето и имаше "опушени " детски ръце - нямаше ДТЗ.
Колега :shocked: :megaeek:
sts - специалист
Колега пиша само за това което в реални условия съм го проверил нито грам повече.
MIRO_073 - майстор
sts написа:
Колега пиша само за това което в реални условия съм го проверил нито грам повече.
Смел експеримент
8180 - майстор
Моля,
В "Електротехника" не прекалявайте с чувството си за хумор.
Значително по-разумно е да обясните на Колегата sts ЗАЩО е неразумен експериментът му и къде ГРЕШИ в изводите си.
Да не го правя аз и да ви потискам. Вярвам че има по-компетентни от мен.:)
sts - специалист
Експеримента беше направен зареди приятел с когото шест години правихме монтаж на инсталации.Макар с всички рискове за мен го реализирах за да го убедя в ползата от монтажа на ДТЗ за жилищни нужди.
Junak - майстор
sts написа:
Такъв експеримент съм правил през 2008г. на един обществен обект.
Направих и експеримент с комбинирана ДТЗ свързана като главен прекъсвач на апартаментно табло.Давам на късо двата проводника /L и N/ свързани след ДТЗ /6 мм2/ очаквайки голяма "дъга".Не се получи нищо подобно.Като отрязано със скалпел падна на пода едно парче от проводника.Беше "горещо" но не остави следи по пода и не беше "опушено" - следи от изгаряне.Тогава разбрах истината за ДТЗ.
У нас беше нация техническа навремето и имаше "опушени " детски ръце - нямаше ДТЗ.
Не разбрах каква беше ролята на ДТЗ-то в така описания експеримент? :?
sts - специалист
Като АП /к.с.,претоварване и без нагар на изолацията в мястото на допир на двата проводника/.ДТЗ е комбинирана електомеханична 63 А монофазна.
Junak - майстор
Ми то при к.с. ДТЗ-то няма никакво участие. И само АП да беше - пак същото.
sts - специалист
ДТЗ изключва след 7 милисекунди измерено от лицензирана лаборатория.Вероятно затова няма нагоряла изолация и дъга.
Не правете експеримент с АП.
hidrazin - майстор
sts написа:
Като АП /к.с.,претоварване и без нагар на изолацията в мястото на допир на двата проводника/.ДТЗ е комбинирана електомеханична 63 А монофазна.
Ами тя ДТЗ-то в случая няма участие. Само до толкова, доколкото тока минава през нея. Иначе си е ням свидетел.
:partyman:
P.S. Ако не е нескромно да попитам - това sts ще рече?

Тема "Нормално ли е това поведение на ДТЗ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: