Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ahmakov - специалист
Без да пипаш нищо в таблото. Само при компресорите, трябва да направиш следните връзки.

Ако не си наясно какво правиш, качи една снимка преди да включиш!!!

Прикачен файл

схема1.JPG
схема1.JPG (38.55 KиБ) Видяна 6989 пъти

Прикачен файл

схема2.JPG
схема2.JPG (34.79 KиБ) Видяна 6989 пъти

Прикачен файл

схема3.JPG
схема3.JPG (25.45 KиБ) Видяна 6989 пъти
dyaneff написа:
Дай една близка снимка на етикета на компресора.
Изображение

Добре, благодаря ви много... след малко се захващам и ще постна тук снимка преди да го включа.
hladnia - специалист
Ahmakov написа:
Без да пипаш нищо в таблото. Само при компресорите.
Най добре преди да включиш, направи следните измервания на компресора за да разберем дали всичко е нормално.
Включваш уреда на съпротивление най малкиа обхват( 200ома)
Единия край на уреда С и Р и после Си S
Изображение
Последна промяна от hladnia на нед мар 16, 2014 8:31 pm, променено общо 1 път.
Ahmakov - специалист
Ако има кондензатор, трябва да се включи, както е на схема4. Ако няма, не трябва да има връзка.

За да са свалени пусковите релета, има голяма вероятност компресорите да са изгорели или да имат някакъв проблем. Като ги пробваш, ги включвай един по един. След спиране или изключване на компресор, не го включвай повторно поне 5 мин.

Включи прибора на най големия обхват на съпротивление и кажи какво показва, когато измерваш между корпуса(жълтозелен) и трите извода на компресора.

Прикачен файл

схема4.JPG
схема4.JPG (34.24 KиБ) Видяна 6970 пъти
Благодаря още веднъж на всички който сте писали!! От голяма помощ сте ми!

знам че е малко олигофренско и мега аматьорско, но засега с тази връзка мисля да пробвам

Изображение

що се отнася до замерването с мултицета -
пробвах с най-малкия обхват - 200 ома, но понеже съм започнал с по-трудно достъпния компресор и май го прецаках нещо в началото, понеже трудно се бърка и може да съм го докоснал някъде където не трябва и сега като сложа на 200 ома и ми изгасва екранчето(на другите - по-високи измерва и показва и си работи), пробвах на 2000 измерва ми различно ...

...иначе сега зареждам снимачката и ще измеря пак след малко и ще снимам.

едит : Ahmakov сега видях коментара, няма кондензатор, значи ли това да махна долната връзка-на нулата? - да разбрах махам я
Последна промяна от Gmyc на нед мар 16, 2014 8:24 pm, променено общо 4 пъти.
Ahmakov - специалист
Тази в дясно я махни,при синия кабел. Там се включва кондензатор ако има. Явно батерията ти е много слаба и затова неможеш да измериш.
hladnia - специалист
Gmyc написа:
знам че е малко олигофренско и мега аматьорско, но засега с тази връзка мисля да пробвам
..иначе сега зареждам снимачката и ще измеря пак след малко.
сега видях коментара, няма кондензатор, значи ли това да махна долната връзка-на нулата?
Махни долния ще направиш беля , кондинзатори имат мощните и със газ 600а
тръгна, започна леко да бръмчи и нещо като капане на капки от горната част(който не се чуват на клипчето)
http://kliment.bg/kompresor1.m4v
като го пусна гори към 120-130 вата... сега съм го спрял де но мисля че работи.
Последна промяна от Gmyc на нед мар 16, 2014 8:51 pm, променено общо 1 път.
hladnia - специалист
Gmyc написа:
тръгна, чу се бръмчене
По време на работа (бръмчене) трябва да започне да затопля отзад тръбите (кондензатора)
Ако това не се случи получава екскурзия до вторични суровини :-D
добре, благодаря ти ;)
ще го изчакам 5 мин и ще го пусна за по-дълго да видя дали ще ги затопли, пък и не съм сигурен кой от 2та компресора е на хладилника или на камерата. но май няма и значение де. ще видим, стискайте палци =D>

Тема "Проблем с хладилник/фризер СИЛТАЛ - стартови релета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: