Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
А иначе дали няма такива панелни изпълнение за няколко звънеца?
Не. Тя по принцип идеята с безжичните звънци си е глупост.
:partyman:
VLADO66 - майстор
Тъпото е че на опаковките пише обхват 50-100м :shock: и народа се връзва.
icemans - специалист
chapara написа:
Моя скромен опит с такива звънци показа че на четвъртия етаж няма обхват :-D
На мен ми трябва обхват най-много 10м, в раммките на етажа. Не ми трябва за централно табло на партера. Мога и без него, но сега както затваряме вратата на етажа и ако дойде някой да ни търси, трябва да звъни по телефона. Отделно като минават да засичат води и т.н, няма как да звъннат.
fikata - майстор
От шест години ползваме такива звънци 4 бр.безжични с бутони на стълбищната площадка.Проблем нямаме .Само сменяваме батериите на звънеца/приемника/. На бутона/предавателя/ батерията 12V не съм я сменявал.
MamaMy - майстор
Че моя приемник съм го сложил върху една разклонителна кутия. Взима оттам ток както и стария звънец с трафа. :?
fox_vt - майстор
fikata написа:
Повечето които ги продават са на еднакви честоти и има опасност да звънят няколко едновременно.
Това не е вярно.Въпреки, че са в общ честотен обхат имат кодиране и е практически почти невъзможно от един бутон да се задействат два или повече звънци.
Да бе да ама китайците това не го знаят да ти кажа :-D Голям терор беше със звънеца ми бях стигнал до там да претараша целия вход и да открадна ако се наложи бутона на гадината дето е еднакъв като моя.Нооо се оказа че не е от моя вход :lol: което пък е ласкава дума за обхвата на тия техники при всичкия железобетон.В крайна сметка го принудих да си смени звънеца гадината след масирано натискане на моя бутон при изключено вътрешно тяло :finga: :finga: По темата вас кво ви бурка да си лепнете долу 6 отделни бутона и да раздадете звънците на апартаментите.Ако мислиш че ще ти ги откраднат,си прекарваш по две кабелчета до външно табло с 6 бутона а предавателите да са във входа.
fikata - майстор
fox_vt чети внимателно:
icemans написа:
Имаме преградна врата на етажа и сега й сложихме една топка от вън, за да не се отваря без ключ. Обаче идва проблемът със звънците. Мислим за безжични, защото иначе жичното изпълнение ще стане малко по-сложно. ....
fox_vt - майстор
Е дали ще е вход или врата на етажа принципа е същия.Купуваш си звънци колкото ти трябват монтираш си парче текстолит или нещо подобно и си ги лепиш там бутоните.Слагаш им имена с номерата на апартаментите или фамилиите и раздаваш приемниците и всички отивате да пиете по една ракия.Ако мислиш че деца или някой може да ти отлепят бутините или да ги повредят с кабелчета през касата на вратата един UTP кабел можеш да свържеш 4 броя а дупката е минимална.Кабела ще е половин метър дълъг колкото да мине през касата и толкос.
fikata - майстор
Въпрос на вкус,казала котката и си облизала..... :-D
Кабела ще е половин метър дълъг колкото да мине през касата и толкос.
Не разбрах този кабел половин метър за какво е ? :?
hidrazin - майстор
fikata написа:
Не разбрах този кабел половин метър за какво е ? :?
Идеята му е отвън да са само обикновени бутони а самите предаватели (бутоните) да са от вътрешната страна - против крадене, деца ... С кабела ще свърже външните бутони с платките на предавателите, там където е оригиналният бутон.
Така може да стане доста прилично. Продават се бутонни блокове с приличен външен вид. Всичките предаватели може да влязат в една кутия от вътрешната страна.
:partyman:

Тема "Безжичен звънец за няколко апартамента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: