Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kolev_k - специалист
Преди години си бях инсталирал на работа едно авторадио + еквалайзер-усилвател с 3-лентови колонки.Захранвах ги и двете устройства с РС захранващ блок на който бях премахнал токовата защита,че сработваше при включване Идеално е слабо казано,свиреше перфектно.Колегите зяпваха като им пусна Жан Мишел Жар от мр3-ка.Никакви смущения нито от радиото,нито от друг източник.
miroton - майстор
kolev_k написа:
Преди години си бях инсталирал на работа едно авторадио + еквалайзер-усилвател с 3-лентови колонки.Захранвах ги и двете устройства с РС захранващ блок на който бях премахнал токовата защита,че сработваше при включване Идеално е слабо казано,свиреше перфектно.Колегите зяпваха като им пусна Жан Мишел Жар от мр3-ка.Никакви смущения нито от радиото,нито от друг източник.
Късмет се нарича това
FM STEREO - специалист
То много зависи какво е било радиото.
miroton - майстор
То в Spain хората не изхвърлят ли хубави работи до кошовете?

Преди време пробвах да правя усилватели в кутии от сд ром и и да ги захранвам от импулсното та почти всичките издаваха страни звуци затова се отказах и повече не съм пробвал.
saraneron - специалист
Преди 18-19 години монтирах в нашият асансьор такова радио и още свири по 24часав денонощие 365дни в годината! .Захранване с 230 волта , траф , грец , 7812 и електролити!
krasiorocknroll - специалист
Погледни предпазителя на касетофона.Направи просто захранване с грец/или диоди/ и филтърен кондензатор да речем 2200мф/25волта с ток който да е поне колкото предпазителя.Не се притеснявай за филтъра,тези касетофони имат собствен филтриращ кондензатор.Направил съммного подобни захранвания Успех! :)
FM STEREO - специалист
Трафа трябва да е 3,4А и заспива.
titi74 - напреднал
Здравейте,нямам много време сега да се занимавам с начинанието,но видях че сте писали по темата и реших пак да питам :) ама вие ме хвърлихте по тъча с тея термини:траф,грец,филтърен кондензатор :shock:
До колкото разбрах от нета май става въпрос за нещо подобно,като това което беше във колоната преди да я разфасовам.Я ме просветете това става ли и как да го свържа,от едната страна има три кабелчета а другата два(червени)със бушонче-предпазител или не знам как се казва
Изображение
Изображение
miroton написа:
То в Spain хората не изхвърлят ли хубави работи до кошовете?
Този филм вече свърши :lol: Касетофона си го купих от България далечната 2000г.ако не се лъжа струваше 189лв. или нещо от сорта.Ползван е много малко и преди години като си ходих отпуска го мярнах и го донесох(носталгия кво да правиш),и сега ми влезе тази муха да го направя работническо радио :wink:
FM STEREO - специалист
Това е само трафа към него трябва да се добави греца и филтровият кондензатор :wink:
crez - майстор
Поне аз колкото разбирам двата червени с предпазителя(отвива се и вътре има стъклен предпазител, провери го дали е читав) са захранване 220V, черният предполагам че е среден и м/ду двата жълти трябва да имаш различно напрежение, трабва да го изправиш по начина описан от колегите по-горе.

Тема "Радиоговорител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: