Благодаря на всички за бързите отговори, а сега очаквам препоръка за бързи диоди. Нови трафове не ми се купуват от старите си имам доста и мисля че схема грец с 4 диода ще ми легне по евтино,ще правя три такива захранвания. 

jordanvass написа:Тц такъв траф съм монтирал на плафона в коридора със пет COB светодиода всеки от които е със китайски драйвер с цокъл MR16 за жълти стотинки.Ако има още по китайски драйвер ползван за лунички то нека да горят изчадиятаfox_vt написа:Трафа нищо не му пречи да си захрани луничките,за тях няма значение дали е променливо или право 12 волта.Щеше да е така, ако трафът беше обикновен индукционен на 50 херца, а не електронен на няколко десетки килохерца. 12 волтовите лунички имат вътре изправител с бавни диоди и тази висока честота хич няма да им се отрази добре.
dyaneff написа:Мисля, че всички 12 волтови лунички трябва да работят и на променливо напрежение. В противен случай трябва да имат маркировка кое е + и кое -.Имаш право но до някъде, взех за проба лед ампулка 1.2w имам една настолна лампа първо я сложих там свети си без проблем след това я сложих на въпросното трафче с висока честота в началото нямаше проблем не съм засичал време но примерно след 5 мин. започна да трепти някой от изправителните диоди в нея гушна букета.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: