Благодаря на всички за бързите отговори, а сега очаквам препоръка за бързи диоди. Нови трафове не ми се купуват от старите си имам доста и мисля че схема грец с 4 диода ще ми легне по евтино,ще правя три такива захранвания. 
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tacho6
- напреднал
24 мнения в "Подмяна на халогенни лунички с led."
fox_vt
- майстор
jordanvass написа:Тц такъв траф съм монтирал на плафона в коридора със пет COB светодиода всеки от които е със китайски драйвер с цокъл MR16 за жълти стотинки.Ако има още по китайски драйвер ползван за лунички то нека да горят изчадиятаfox_vt написа:Трафа нищо не му пречи да си захрани луничките,за тях няма значение дали е променливо или право 12 волта.Щеше да е така, ако трафът беше обикновен индукционен на 50 херца, а не електронен на няколко десетки килохерца. 12 волтовите лунички имат вътре изправител с бавни диоди и тази висока честота хич няма да им се отрази добре.
tacho6
- напреднал
dyaneff написа:Мисля, че всички 12 волтови лунички трябва да работят и на променливо напрежение. В противен случай трябва да имат маркировка кое е + и кое -.Имаш право но до някъде, взех за проба лед ампулка 1.2w имам една настолна лампа първо я сложих там свети си без проблем след това я сложих на въпросното трафче с висока честота в началото нямаше проблем не съм засичал време но примерно след 5 мин. започна да трепти някой от изправителните диоди в нея гушна букета.
nikolovvd
- майстор
По-горе ти писах къде има подходящи изправителни диоди - в компютърните захранвания. Издържат 10-тина ампера.
И са без пари! В сервизите за компютри е пълно с изгорели стари захранвания и някой с удоволствие ще се отърват от 2-3.
И са без пари! В сервизите за компютри е пълно с изгорели стари захранвания и някой с удоволствие ще се отърват от 2-3.
Последна промяна от nikolovvd на чет окт 29, 2015 10:49 am, променено общо 1 път.
tacho6
- напреднал
Здравейте отново. Ще споделя развитието по темата. Значи закупих си лунички на 220в. поради простата причина че са два пъти по евтини от 12 волтовите, за в бъдеще ще бъдат подменени с12в. Дилемата е другаде луничките са 3 ватови с консумация 42mA но при една проста сметка излиза,че не е така P=UxI в нашия случай 220x0.042=9.24w.
Аз ли бъркам някъде. Отделно си закупих няколко 12 ватови които консумират 100mA 220x0.1=22w. Отделно като сметнем,че напрежението в мрежата е 230в. а не 220 разликата ще бъде още по голяма. Къде бъркам? или това е самата действителност.
Аз ли бъркам някъде. Отделно си закупих няколко 12 ватови които консумират 100mA 220x0.1=22w. Отделно като сметнем,че напрежението в мрежата е 230в. а не 220 разликата ще бъде още по голяма. Къде бъркам? или това е самата действителност.
Тема "Подмяна на халогенни лунички с led." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература