• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
Но имам един такъв въпрос - ако някой има такава отвертка , да напише какви диоди и кога светят, на тази при включване на жака за зареждане светва червена и така ,докато не я изключа, а другите -зелен и жълт светят само когато натисна бутончето до тях . Не трябва ли ,когато е заредена батерията да светне зелена светлина ? На снимките цвета на червения светодиод не е реалния ,вижда се като бял, но това е вероятно от снимката .

Прикачен файл

CIMG6745.JPG

Прикачен файл

CIMG6746.JPG
fantom - специалист
предполагам показват до колко е заредена батерията, т.е. като почне да намалява по капацитет ще светят по-малко лампички.
и от предния пост си объркал, не са метал хидридни а никел кадмиеви, но не е голяма разлиакта
shotik - майстор
fantom написа:
предполагам показват до колко е заредена батерията, т.е. като почне да намалява по капацитет ще светят по-малко лампички.
и от предния пост си объркал, не са метал хидридни а никел кадмиеви, но не е голяма разлиакта

Да ,объркал съм названието, извинявайте !
ESPACE - майстор
Внимавай при заряда да не превишаваш 4,2V. И много ме съмнява тази батерия да е 4200mAh. Дай снимка на надписите по нея. Дори не съм сигурен дали съществуват такива. Мисля че най големия реален капацитет за който съм чел беше на Panasonic - 3400mAh
shotik - майстор
ESPACE написа:
Внимавай при заряда да не превишаваш 4,2V. И много ме съмнява тази батерия да е 4200mAh. Дай снимка на надписите по нея. Дори не съм сигурен дали съществуват такива. Мисля че най големия реален капацитет за който съм чел беше на Panasonic - 3400mAh
Дори и 3400 мАч да е, не ми е проблем , ако работи ,ще я ползвам , ако не работи ,ще я сменя с тази
Прикачен файл:
CIMG6742.JPG
hidrazin - майстор
И наистина не е 4200mAh. По-скоро ми прилича на нещо от сорта на LGDBB31865 което е 2600-2700mAh.

Изображение

А иначе shotik ми сля че си има зарядно за литиеви батерии? :?
Поне имам някакъв спомен че с него сме дискутирали въпроса за заряда на такива батерии.
:partyman:
ESPACE - майстор
Това синьото е ментак.
hidrazin - майстор
ESPACE написа:
Това синьото е ментак.
:-D Съгласен. А shotik ако има кантарче нека ги претегли и бързо ще разбере.
Хващам бас че синята няма 40 грама и е по-лека от тази пембяната.
:partyman:
shotik - майстор
Синята е от фенерче със светодиод и при проба ,свети повече от 6 часа непрекъснато ,но утре може и да направя проба за измерване на теглото и ще пиша.

По - лошото е ,че тази отвертка е със слаба механична част, от пластмаса някаква са и зъбните колелца ,както и касетката , в която са зацепени. На едно от колелцата се беше счупила оста и я правих с някакво парче тел, мисля ,че бях писал във форума .

Няма и механичен предпазител за натоварване ,трябва да внимавам като я ползвам .
shadow__01 - майстор
shotik написа:
На моята акумулаторна отвертка бяха три батерии по 1.2 волта и 600 мА, никел-металхидридни....Затова ги замених с една литиево - йонна 3.7 волта и 4200мА....
Имам същата (поне на външен вид, само че друг цвят). При моята оригинално беше с 18600 литиево-йонна батерия и платка за контрол на заряда. Смених я със същата, но с малко по-голям капацитет. Не помня колко беше оригиналната, но новата е около 1300mAh
Заряден адаптер оригинален нямам. Зареждам я с адаптера на друга подобна отвертка. Дава 6V и при зареждане свети червеният диод. Когато се зареди свети зеленият. Тестът на батерията при работа е ясно показан с натиснатият бутон.
Не я ползвам често, стои си за вкъщи само. Бутонът и прави номера в едната посока и не работи винаги.
Мисля, че на всички с такъв бутон това им е слабо място.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Акумулаторна отвертка-заминала батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: