Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
GalinBelos - специалист
То и при износен четки пак не пълни вода . Моя уърпуул първо проверява дали завърта двигателя и тогава почва да пълни вода . Най-вероятно се скапало едно от релетата на на платката на програматора . При мен няколко пъти се е налагало да поя спойки на крачетата на тия релета .
vlax - майстор
Търси по платката дали има кондензатор нещо от рода на 2 микрофарада 250-400 волта и го смени,ако преди това си проверил четките и са добре разбира се
GalinBelos - специалист
Той автора първо да вземе да напише точния модел на пералнята , пък после да даваме акъл .
Не съм сигурен за модела. Пералнята е с горно зареждане, на панела пише whirlpool top-model awg 1024 .
При последния опит при ръчно завъртане на програматора, разбрах че помпата за мръсната вода работи, а без пране този път успях да получа няколко слаби завъртания на барабана в началото на програмата
vlax - майстор
qnus96 написа:
Не съм сигурен за модела. Пералнята е с горно зареждане, на панела пише whirlpool top-model awg 1024 .
При последния опит при ръчно завъртане на програматора, разбрах че помпата за мръсната вода работи, а без пране този път успях да получа няколко слаби завъртания на барабана в началото на програмата
Вече съм по-сигурен ,че е от кондензатора за който писах
Търси по платката за управление като този

http://www.elimex.bg/product/16907/c2-2 ... 002-2.html
GalinBelos - специалист
qnus96 написа:
Е с това трябваше да започнеш . Нищо от казаното от мен, не важи за твоята пералня . Предполагам че това е някакъв много стар модел , защото почти нищо не излиза в гугъл . И без да я отвориш и да видиш поне с какъв двигател е , няма да стане . Гледам в тубата има видеота как разглобяват такива перални модели за САЩ , където имат някакъв двигател подобен на едновремешните перли . На него се вижда нещо като кондензатор , ама дали е кондензатор един господ знае .
krasi92 - майстор
Няколйо снимки биха помогнали .Снимай с махнати капаци около двигателя.
явно от четките e било едната беше заседнала в четкодържача пружината не можеше да я избута
обаче без да искам счупих единия четкодържател :-D :-D #-o
hidrazin - майстор
qnus96 написа:
...обаче без да искам счупих единия четкодържател :-D :-D #-o
Браво. :-D
Аз си пея ама кой ли ме слуша? Кондензатор - това звучи гордо! :lol:
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Е ся, що няма самопотупващ се по рамото емотикон? Можеше само да си го цъкнеш, вместо да си губиш времето в писане ... :-D

Тема "проблем с пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: