Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
muhala - майстор
Ето такива са връзките.
Изображение
rado_ev - специалист
Тези връзки са за 16А (така пише на тях), колкото издържа един контакт. Няма да подобрят положението, ако се наложи уредите да консумират ток по-голям от 16А. Няма ли възможност да се монтират контакти и уредите да се включват в тях без да им се режат щепселите?
Ако правите твърда връзка, идеята Ви е, че ще минава ток по-голям от 16А. Тогава ще трябват подходящи клеми за твърдите връзки, които да издържат по-големия ток. Като усилите връзката и протече по-голям ток, конкретно на котлоните, тогава сегашния захранващ кабел няма да издържи. Затова Ви попитах наложителна ли е смяната на щепселите, с твърди връзки и предложих смяната на захранващия кабел. :)
Ники274 - специалист
Според мен всеки уред в един дом е добре да бъде със щепсел и при евентуален ремонт,авария,наводняване,възпламеняване и т.н., да може да се реагира бързо и да се изключи на място.Не винаги предпазителите са в същата стая,а понякога са на трудно достъпно място.
В къщи например ,ако ми се запали микровълновата докато работи,само я изключвам от щепсела слагам я в мивката и пускам водата.Всичко това за 5-10 сек.Ако е на твърда връзка става по-сложно.В паниката човек може и без да спре тока да почне да излива вода,отделно твърдата връзка,ще възпрепятства да се изнесе на тераса или друго открито пространство.
Това все пак не се случва ежедневно и не е определящ фактор.Така,че донякъде е въпрос на вкус как човек ще реши да осъществи тази връзка.
hidrazin - майстор
Ники274 написа:
Според мен всеки уред в един дом е добре да бъде със щепсел ....
Да но теб никой не те пита. Има си нормативни документи, учебници, сметки ...
:partyman:
Ники274 - специалист
hidrazin написа:
Ники274 написа:
Според мен всеки уред в един дом е добре да бъде със щепсел ....
Да но теб никой не те пита. Има си нормативни документи, учебници, сметки ...
Ти само звънкаш ей тъй по форумите без да кажеш нещо или търсиш с кой да се заядеш и да си отнесеш боя някъде.
hidrazin - майстор
А ти какво точно каза?
Като ти се запали бойлера, изключваш го от контакта, изнасяш на терасата и го изхвърляш.
Като ти се запали фурната, изключваш я от контакта, носиш я в банята и пускаш душа.
Като ти се запали климатика, изключваш го от контакта и го мяташ през прозореца.
Като ти се запали полюлея, изключваш го от контакта ...
Опааа... Да не забравиш да сложиш контакти по тавана...
nikolov333 - майстор
Те щепселите изначално са замислени за свързване на преносими консуматори, а фурната и котлоните за вграждане не спадат към тях..
Ники274 - специалист
nikolov333 написа:
Те щепселите изначално са замислени за свързване на преносими консуматори, а фурната и котлоните за вграждан
Те фурните и плотовете с нагревателни плочи се доставят със щепсели,ма кой ти е монтирал,само си щракаме по клавиатурата.

hidrazin вземи кажи нещо смислено,защото почвам да си мисля,че са те сложили за палячо в тоя форум.
Отиди в който искаш производител на бойлери и ще видиш бойлер със щепсел,същото е положението с климатици,фурни,печки,плотове и т.н....всичките си имат щепсел.
Ама виж за полЮлей уви все още НЯМА НИТО ЩЕПСЕЛИ ,НИТО КОНТАКТИ.Там явно само ти можеш да се полюляваш чешейки се зад ухото и шепнейки си нон-стоп колко си остроумен ;)
nikolov333 - майстор
Не се впрягай толкова, на начина на изразяване. Не си прав за щепселите и това, че хидразин ти го е казал грубо не оправдава, грешките в разбиранията ти. Предишния подпис, който наскоро смених заради изборите беше на тема за разликите между теорията и практиката, а и аз не съм голям специалист, но на тебе самочувствието ти е малко в повече.. :partyman:
muhala - майстор
Фурната и котлоните са на един предпазител 32А. Кабела е 3x6mm2. Близо до фурната и котлоните има кутия и кабела се дели на две. Ненискам да имам контакт с предпазител 32А. За това си мисля за връзка.

Тема "Стационарни консуматори и шнурови изводи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: