Ако правите твърда връзка, идеята Ви е, че ще минава ток по-голям от 16А. Тогава ще трябват подходящи клеми за твърдите връзки, които да издържат по-големия ток. Като усилите връзката и протече по-голям ток, конкретно на котлоните, тогава сегашния захранващ кабел няма да издържи. Затова Ви попитах наложителна ли е смяната на щепселите, с твърди връзки и предложих смяната на захранващия кабел.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
muhala
- майстор
43 мнения в "Стационарни консуматори и шнурови изводи."
rado_ev
- специалист
Тези връзки са за 16А (така пише на тях), колкото издържа един контакт. Няма да подобрят положението, ако се наложи уредите да консумират ток по-голям от 16А. Няма ли възможност да се монтират контакти и уредите да се включват в тях без да им се режат щепселите?
Ако правите твърда връзка, идеята Ви е, че ще минава ток по-голям от 16А. Тогава ще трябват подходящи клеми за твърдите връзки, които да издържат по-големия ток. Като усилите връзката и протече по-голям ток, конкретно на котлоните, тогава сегашния захранващ кабел няма да издържи. Затова Ви попитах наложителна ли е смяната на щепселите, с твърди връзки и предложих смяната на захранващия кабел.
Ники274
- специалист
Според мен всеки уред в един дом е добре да бъде със щепсел и при евентуален ремонт,авария,наводняване,възпламеняване и т.н., да може да се реагира бързо и да се изключи на място.Не винаги предпазителите са в същата стая,а понякога са на трудно достъпно място.
В къщи например ,ако ми се запали микровълновата докато работи,само я изключвам от щепсела слагам я в мивката и пускам водата.Всичко това за 5-10 сек.Ако е на твърда връзка става по-сложно.В паниката човек може и без да спре тока да почне да излива вода,отделно твърдата връзка,ще възпрепятства да се изнесе на тераса или друго открито пространство.
Това все пак не се случва ежедневно и не е определящ фактор.Така,че донякъде е въпрос на вкус как човек ще реши да осъществи тази връзка.
В къщи например ,ако ми се запали микровълновата докато работи,само я изключвам от щепсела слагам я в мивката и пускам водата.Всичко това за 5-10 сек.Ако е на твърда връзка става по-сложно.В паниката човек може и без да спре тока да почне да излива вода,отделно твърдата връзка,ще възпрепятства да се изнесе на тераса или друго открито пространство.
Това все пак не се случва ежедневно и не е определящ фактор.Така,че донякъде е въпрос на вкус как човек ще реши да осъществи тази връзка.
Ники274
- специалист
hidrazin написа:Ти само звънкаш ей тъй по форумите без да кажеш нещо или търсиш с кой да се заядеш и да си отнесеш боя някъде.Ники274 написа:Според мен всеки уред в един дом е добре да бъде със щепсел ....Да но теб никой не те пита. Има си нормативни документи, учебници, сметки ...
hidrazin
- майстор
А ти какво точно каза?
Като ти се запали бойлера, изключваш го от контакта, изнасяш на терасата и го изхвърляш.
Като ти се запали фурната, изключваш я от контакта, носиш я в банята и пускаш душа.
Като ти се запали климатика, изключваш го от контакта и го мяташ през прозореца.
Като ти се запали полюлея, изключваш го от контакта ...
Опааа... Да не забравиш да сложиш контакти по тавана...

Като ти се запали бойлера, изключваш го от контакта, изнасяш на терасата и го изхвърляш.
Като ти се запали фурната, изключваш я от контакта, носиш я в банята и пускаш душа.
Като ти се запали климатика, изключваш го от контакта и го мяташ през прозореца.
Като ти се запали полюлея, изключваш го от контакта ...
Опааа... Да не забравиш да сложиш контакти по тавана...
nikolov333
- майстор
Те щепселите изначално са замислени за свързване на преносими консуматори, а фурната и котлоните за вграждане не спадат към тях..
Ники274
- специалист
nikolov333 написа:Те щепселите изначално са замислени за свързване на преносими консуматори, а фурната и котлоните за вгражданТе фурните и плотовете с нагревателни плочи се доставят със щепсели,ма кой ти е монтирал,само си щракаме по клавиатурата.
hidrazin вземи кажи нещо смислено,защото почвам да си мисля,че са те сложили за палячо в тоя форум.
Отиди в който искаш производител на бойлери и ще видиш бойлер със щепсел,същото е положението с климатици,фурни,печки,плотове и т.н....всичките си имат щепсел.
Ама виж за полЮлей уви все още НЯМА НИТО ЩЕПСЕЛИ ,НИТО КОНТАКТИ.Там явно само ти можеш да се полюляваш чешейки се зад ухото и шепнейки си нон-стоп колко си остроумен ;)
nikolov333
- майстор
Не се впрягай толкова, на начина на изразяване. Не си прав за щепселите и това, че хидразин ти го е казал грубо не оправдава, грешките в разбиранията ти. Предишния подпис, който наскоро смених заради изборите беше на тема за разликите между теорията и практиката, а и аз не съм голям специалист, но на тебе самочувствието ти е малко в повече.. 
Тема "Стационарни консуматори и шнурови изводи." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература