krasi92 написа:Едва ли ще му стане ясно но нека поне опита.Е защо да не ми стане ясно.

krasi92 написа:Едва ли ще му стане ясно но нека поне опита.Е защо да не ми стане ясно.
FM STEREO написа:Измери му консумацията, токът с ампермер, мултицет на обхват за променлив ток (ампераж) или амперклещи, ако при включен нагревател ампеража е един и същ - 8,6А при висока и ниска температура то нагревателят си е 2000W а времето, когато той е включен при зададена ниска температура е по малко и обратно при по висока то е по голямо.Така е ампеража е 8,6 . А как мога да разбера кой е по-ефективен лъчистия радиатор или масления радиатор. Някакви идеи
Jacomo написа:Ефективността и на двата е еднаква - около 99-100%. Масленият е по-инертен, което е предимство, ако се ползва постоянно, но недостатък, ако се търси бързо затопляне и се ползва за кратко. Всички уреди, които директно преобразуват ток в топлина (ел. конвектори, духалки, маслени радиатори, печки с реотан и т.н.) имат коефициент на преобразуване около 1.Да така е,но все пак си мисля,че едно е да се отопляваш с радиатор 2000вата и съвсем друго да се отопляваш с духалка 2000 вата?
zlatkogbg написа:Много съгласен с теб.Jacomo написа:Ефективността и на двата е еднаква - около 99-100%. Масленият е по-инертен, което е предимство, ако се ползва постоянно, но недостатък, ако се търси бързо затопляне и се ползва за кратко. Всички уреди, които директно преобразуват ток в топлина (ел. конвектори, духалки, маслени радиатори, печки с реотан и т.н.) имат коефициент на преобразуване около 1.Да така е,но все пак си мисля,че едно е да се отопляваш с радиатор 2000вата и съвсем друго да се отопляваш с духалка 2000 вата?
zlatkogbg написа:Да така е,но все пак си мисля,че едно е да се отопляваш с радиатор 2000вата и съвсем друго да се отопляваш с духалка 2000 вата?Мисленето не се отдава на всеки. И двата уреда имат еднакво КПД - демек колкото kWh вкараш, толкова ще ти е топло.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: