Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lpoik - специалист
hidrazin написа:
krasi92 написа:
Този проблем се появява от известно време по панелките и то само с осветлението
Най-вероятно ще е някакъв бъг със софтуера.
Или тези от местното енерго пускат някакъв вирус... :-D
:partyman:
Техника като сменя таблото да инсталира и антивирусна програма. :-D :drinkers: :rock: :partyman: :weedman:
krasi92 - майстор
Явно изолацията на спаиките е нарушена щото линията окъсява и опита ми е от 4 такива случая в София .Едва ли е дефект на софтуера но щом капацитета на форума го казва би трябвало да се обърне внимание и на софтуера и на месното енерго.
moimoimoi - майстор
valentino76bs написа:
Смени нагорялата капачка и викни някой да ти измери линията на осветлението с мегер!
интересно ми е колко от колегите във форума имат мегер.

автора да не слага 25 ампера предпазители ,най много 10А
nikel - специалист
Hristov. написа:
В къща съм цялото ми осветление е 10А не съм ги слагал аз бушоните така я купих.Другата седмица ще идва майстор да сменя таблото и ще ги оправим.А иначе сега сминих капачката че имаше нагар и ще видим.Знам че изглежда странно но вечерта имам осветление ставам сутринта и бушона е изгорял.Дано да е от капачката.
Щом ще идва електротехник, да провери всички връзки.Ако инсталацията е стара - смени я с нова.Икономията сега води до много средства и ядове в бъдеще.
tzetz009 - специалист
moimoimoi написа:
интересно ми е колко от колегите във форума имат мегер .
Прикачен файл:
20180308_224145.jpg
1+ .................. !

:partyman: :partyman: :partyman:
krasi92 - майстор
Хаиде сега щом се издаде че имаш отиваи да мериш на човека изолацията :lol:
hidrazin - майстор
krasi92 написа:
Явно изолацията на спаиките е нарушена щото линията окъсява и опита ми е от 4 такива случая в София .Едва ли е дефект на софтуера но щом капацитета на форума го казва би трябвало да се обърне внимание и на софтуера и на месното енерго.
Аааа..., супер! Сега дойде времето да ни обясниш как изолацията на спайките "дърпа" около 7 киловата и нищо не не се е запалило. :shock:
Или как окъсяването на спайките е временно явление - де го има, де го няма.
Демек си окъсява когато му е кеф и има настроение. :-D
P.S. Предлагам да те изберем за кондензатор на форума!!!
Опааа... Исках да кажа капацитет. Ама първо (преди да те предложа) ще ми обещаеш нещо.
Да използваш буквата Й (има и такава в азбуката ни), както и разните му там досадни точки, запетайки...
hidrazin - майстор
krasi92 написа:
Хаиде сега щом се издаде че имаш отиваи да мериш на човека изолацията :lol:
А какъв е модела на мегера? Предполагам го знаеш? :-D
:partyman:
P.S. Не забравяй! В азбуката ни има и буквата Й ...
kozl - майстор
Възможно е да е от влага. Течове разни. Вече няколко случая в практиката от разтлонителни кутии да теква вода.
А от случай в жилището на родителите - АП 10А падаше кога си сака и баш на осветлението. По точно без натоварване. Само че като проверих с ампермер и хванах утечката, която се оказа от навлажнена мазилка и пробит (кован с пирончета) мостов кабел. А опроводяването на повредения кабел в зависимост от комшийския теч отгоре. Като позасуши и феномена изчезва. А и сметката набъбна, но докато се установи причината и те така.
krasi92 - майстор
hidrazin написа:
krasi92 написа:
Аааа..., супер! Сега дойде времето да ни обясниш как изолацията на спайките "дърпа" около 7 киловата и нищо не не се е запалило. :shock:
Или как окъсяването на спайките е временно явление - де го има, де го няма.
Демек си окъсява когато му е кеф и има настроение. :-D
P.S. Предлагам да те изберем за кондензатор на форума!!!
Опааа... Исках да кажа капацитет. Ама първо (преди да те предложа) ще ми обещаеш нещо.
Да използваш буквата Й (има и такава в азбуката ни), както и разните му там досадни точки, запетайки...
Точно на теб ли да обяснявам-едва ли.Не бих се справил така добре като капацитет като теб така че предложението ти трябва да го отхвърля. :-D

Тема "Проблем с осветлението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: